La infermera del CAP alerta del perill de no vacunar als infants: “És una forma de maltractament”

Cristina Masvidal ha parlat de les vacunes en l’espai de salut del programa La ciutat i ha donat la seva opinió sobre la corrent que defensa que no són necessàries o que, fins i tot, poden perjudicar la salut dels infants. La infermera del CAP de Calella ha recordat que no hi ha estudis científics que avalin aquestes teories i ha anat més enllà afirmant que la no vacunació dels nens i nenes és “una forma de maltractament” per les conseqüències que això pot comportar.

Escoltem Cristina Masvidal al programa La Ciutat.

És una forma de maltractament. Sona molt greu però si hi ha vacunes que poden evitar malalties molt greus fins i tot la mort, no posar-li voluntàriament sense un estudi científic que avali les justificacions que diuen els antivacunes. Et puc dir que no hi ha cap estudi científic que ho avali.

La infermera del CAP ha alertat del risc de la no vacunació tant pels nens als quals no s’ha administrat la dosi de protecció però també per als seus companys d’aula. Aquest va ser un dels arguments pels quals l’Ajuntament de Sant Pol de Mar va denegar la inscripció a la guarderia d’un nen que no estava vacunat, i que posteriorment va avalar un jutge.

El no vacunat serà portador de la malaltia però els que ho estan, també tenen una font de contagi i poden agafar-la perquè les vacunes no cobreixen al 100%. És un perill per a ell i per al seu entorn (…) Si són més els vacunats que els que no ho estan es produeix el que s’anomena la immunitat de grup i acaben actuant de protectors. Però si que augmenten els casos de no vacunats serà a la inversa.

La infermera del CAP ha admès que els pares o tutors que decideixen no vacunar han de fer-ho constar signant un full de responsabilitats en què se’ls informa dels riscos.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’espai sobre salut del programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.