Metges de Catalunya manté en peu la vaga a la concertada després de reunir-se amb Salut

Reunió sense acord entre el sindicat Metges de Catalunya i el representants del Departament de Salut, que es van reunir ahir dimarts per abordar la situació dels professionals de la sanitat concertada. Mentre el sindicat insisteix que la conselleria és part de la problemàtica perquè té autoritat, competències i recursos per posar-hi solució; des de l’administració es defensa que no pot entrar a negociar les seves reivindicacions per respecte a l’autonomia de les patronals. Amb tot, s’ofereix a fer el paper de “facilitador” perquè es pugui arribar a una entesa.

Mentrestant, es manté la convocatòria de vaga a la xarxa sanitària concertada per la setmana del 18 al 22 febrer. Això afectarà als serveis de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva: Hospital Sant Jaume i CAP de Calella. En total, hi estan cridats més de 10.000 professionals del sector.

En relació al posicionament de Salut, que reitera no tenir autoritat per entrar a negociar les demandes dels facultatius de la concertada, Metges de Catalunya recorda que el Servei Català de la Salut és propietari i participa de manera majoritària en els consells de govern de les empreses públiques i consorcis del sector. A més, proveeix el 95% del pressupost que tenen.

Quant a les seves demandes, el sindicat explica que no només fan referència a millores retributives. Que és l’únic col·lectiu que manté una jornada laboral superior a la resta, no té regulats els seus horaris i descansos i percep una retribució per les hores de guàrdia inferior a la fixada pels tribunals de justícia. I que, a més, pateix una sobrecàrrega assistencial “insostenible”, tant en els centres d’atenció primària com en l’atenció ambulatòria d’àmbit hospitalari.

De la seva banda, el Servei Català de la Salut ha informat que fa setmanes que treballa en l’adequació dels acords de la primària de l’ICS al sector concertat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *