La lletra petita dels abonaments gratuïts de Renfe

MÀQUINA RENFE 20220818

Renfe ha activat la pàgina web per accedir als abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies, mitja distància i Avant anunciats pel Govern Espanyol. A partir del 24 d’agost es començaran a rebre i es podran utilitzar entre l’1 de setembre i el 31 de desembre. Els viatgers hauran de complir una sèrie de condicions d’utilització per beneficiar-se de la mesura.

En el cas dels títols multiviatge de Rodalies, l’usuari haurà d’abonar una fiança de 10 euros. El dipòsit es retornarà al final de la vigència de la gratuïtat, el 31 de desembre, si s’acredita la realització de 16 trajectes. La mesura s’ha pres davant la previsió d’una allau de peticions i amb l’objectiu que els usuaris puguin obtenir els títols amb antelació. En cas de no complir els viatges mínims, serà considerada com una indemnització i no serà retornada al viatger.

Si el client ha obtingut l’abonament amb targeta de crèdit, la devolució es realitzarà de forma automàtica, mentre que si s’ha fet amb pagament en metàl·lic, l’haurà de sol·licitar a les taquilles, oficines d’atenció al client o a qualsevol altre servei habilitat.

Durant el temps de comercialització d’aquest nou abonament, se suspendrà la venda de la resta de títols habituals, si bé els que hagin estat adquirits amb anterioritat mantindran la vigència amb què hagin estat comprats i podran utilitzar-se, o bé el client podrà sol·licitar la devolució de la part proporcional.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, deia aquesta setmana a Catalunya Ràdio que la xarxa ferroviària catalana està preparada per absorbir l’increment previst d’usuaris quan es posin en marxa els abonaments gratuïts.

Tenim marge per assumir el possible increment que els experts quantifiquen a l’entorn del 15 o 20%. Tenim capacitat d’absorció, això sense obviar que, en el cas que sigui necessari, adoptarem les mesures complementàries per donar resposta a la major afluència d’usuaris de Rodalies.

En el cas dels trens de Mitja Distància, per acollir-se a la gratuïtat dels títols de transports també caldra deixar una fiança de 10 euros per als trajectes entre les estacions dels nuclis de Rodalies de Lleida, Tarragona i Girona i que també es retornarà si es fa el mínim de viatges requerit.

Per últim, els Avant comptaran amb un descompte del 50% per als usuaris recurrents i s’aplicarà en els abonaments Targeta Plus, Targeta Plus 10 i Targeta Plus 10-45, que es venguin entre el 24 d’agost i el 31 de desembre per ser utilitzats entre el 24 d’agost i el 31 de gener del 2023.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *