Parlen els propietaris de l’Hotel Oasis i els Apartaments Neptuno: “Hem donat les claus perquè facin el que necessitin”

WhatsApp Image 2020-04-02 at 14.08.28

El sector de l’allotjament calellenc s’ha posat a disposició de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per ajudar en aquesta crisi del coronavirus, i l’oferta s’ha traduit en l’habilitació d’un hospital de campanya a l’Hotel Oasis Park Splash, que podria entrar en funcionament en les pròximes hores; i els 25 apartaments del Neptuno perquè hi puguin anar a dormir els sanitaris. Els seus propietaris han cedit gratuïtament les instal·lacions turístiques per alleugerir la càrrega de l’Hospital de Calella, que podrà alliberar llits per a pacients que necessiten ventilació mecànica; i perquè els sanitaris evitin desplaçaments diaris o contagiar a persones del seu entorn familiar.

L’hoteler Carles Coll ha explicat que el 16 de març ja va trucar al consistori per oferir els seus establiments i que amb els responsables de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva els van anar a visitar per decidir quin podria encaixar millor a les necessitats de llits d’hospital que es podrien generar com a conseqüència d’un augment de casos de coronavirus.

L’Oasis Park Splash és el que reuneix les millors condicions: està a prop de l’Hospital Sant Jaume, és accessible per a persones discapacitades i està preparat perquè d’immediat es pugui servir l’àpat als pacients.

Era el que va semblar millor perquè està nou, les portes són amples i no hi ha banyeres. A totes les habitacions hi ha plat de dutxa, accessibles per a gent amb cadires de rodes. Els llits grans s’han tret per posar-ne d’individuals. Pel que fa al menjar, com que ja ens servia la Serhs ja tenen les càmeres frigorífiques i saben com funciona. Nosaltres els deixem les claus i que facin el que necessitin.

Tres plantes de l’hotel s’han adaptat per acollir pacients de coronavirus, que atendrà personal de l’Hospital Sant Jaume durant el temps que sigui necessari. A canvi de res, perquè els propietaris cedeixen les instal·lacions de forma totalment gratuïta.

En saber d’aquesta iniciativa, Marta Hernando, propietària dels Apartaments Neptuno del carrer Sant Josep, també molt pròxims a l’hospital, va contactar amb el consistori, que a la vegada estava buscant allotjament per als sanitaris. L’entesa va ser immediata perquè l’edifici on estan ubicats pot funcionar de forma totalment independent.

Avui arribaran els tres primers inquilins temporals, però hi ha fins a 25 apartaments disponibles. Els han deixat a punt perquè hi entrin a mesura que ho vagin necessitant.

Els hem donat les claus perquè facin el que necessitin. L’hem netejat, els hem donat tots els estris i l’accés a totes les zones, també a la sala de la rentadora i la secadora. Pels dies que faci falta (…) Avui arribaran les primeres tres persones, cadascuna ocuparà un apartament. Ells m’aniran passant el llistat de sanitaris que ho utilitzaran perquè també ho sàpiga la Policia Local i quedi tot registrat.

La cessió de les instal·lacions és totalment gratuïta i, a la vegada, Ajuntament i ATC han anunciat que assumiran les despeses de neteja que es derivin de l’estada dels sanitaris.

Els hotelers fan aquesta acció per donar un ús social a les seves propietats en un moment en què tenen prohibida l’activitat mentre duri l’emergència sanitària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *