La manifestació de l’Alt Maresme per la vaga general es farà a Calella

El comitè de vaga de l’Alt Maresme ha convocat per demà a les dotze del migdia una manifestació a la Plaça Catalunya de Calella amb el lema “L’autodeterminació no és delicte”. Ramon Font, membre del comitè i portaveu d’USTEC-STEs, el sindicat majoritari de l’ensenyament públic a Catalunya, ha cridat a tots els altmaresmencs a secundar la vaga, mobilitzar-se i convertir la jornada en una aturada de país com va passar el 3 d’octubre en resposta a la violència policial durant el referèndum.

Font ha dit a l’Info Migdia que el 3 d’octubre és un llistó molt alt perquè va produir-se la mobilització més important dels últims 80 anys.

El 3 d’octubre la gent va veure que la vaga era laboral però tenia motivacions polítiques per secundar-la, i nosaltres no podem controlar-ho això. El poble català respondrà perquè entén perfectament no ens podem permetre mostres de feblesa davant l’embat repressiu de l’Estat (…) Volen un poble agenollat i el que han de trobar és un poble viu, alegre i combatiu. Demà ens hi juguem massa com per anar a treballar i consumir com un dia normal.

El comitè de vaga de l’Alt Maresme crida a tots els veïns del nord de la comarca a participar de la mobilització que es farà al migdia a Calella, i desplaçar-se a la tarda a Barcelona, on es farà la manifestació unitària.

Font ha recordat que tothom té dret a secundar-la i ha explicat què comporta a nivell salarial.

El dret a vaga és un dret fonamental i qualsevol pot fer-la, en qualsevol empresa. Dijous no és un dia per anar a treballar i això s’ha de respectar. El que sí que es perd és el dret a cobrar el dia aquell i el proporcional de pagues extres. Allò que diuen que et descompten 100 euros és si en guanyes 2.000 euros.

La Generalitat ha decretat serveis mínims per la vaga general. En el cas dels centres educatius, escoles i instituts, s’ha establert la ràtio habitual en casos d’aturades. Per a les aules d’ensenyament infantil i primària, un docent per cada sis aules; en educació especial, la proporció és d’un docent per cada quatre aules. Per als més petits, a les guarderies o llars d’infants, s’ha de garantir el servei d’un terç de la plantilla.

Els serveis mínims per a la sanitat, segons ha decretat la Generalitat, serà del 25% del servei ordinari en l’atenció primària (CAPs). Els serveis d’urgències han de treballar amb normalitat i s’han de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions de necessitat vital. També les unitats especials i s’atendrà l’activitat quirúrgica inajornable.

Quant als transports, el servei de tren de Rodalies funcionarà al 33% durant tota la jornada.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Ramon Font: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *