Objectiu solidari: recollir una tona d’aliments

Imatge del vídeo promocional de la campanya solidària

Els alumnes de sisè de primària de l’Escola Pia han organitzat una gran campanya solidària, amb vídeos que s’han anat publicant a les xarxes i el repartiment de fulletons informatius, per aconseguir la complicitat de tota la comunitat educativa. S’han bolcat amb un projecte educatiu sobre alimentació i les dificultats d’accés que hi tenen persones del nostre entorn més immediat. És per això que durant tota la setmana recolliran productes per abastir l’economat de Càritas Calella. Cada dia, un de diferent: el dilluns van demanar oli, el dimarts, sucre; i avui dimecres, llet. Dijous toca xocolata i divendres, per acabar la setmana, es podran portar tots, altra vegada. La recollida es centralitza a l’edifici del carrer Sant Pere.

Artur López i Pol Alabau, dos alumnes que participen en el Gran Recapte de l’Escola Pia, han explicat a l’Info Migdia quina és la seva crida. Escolteu-los a continuació.

La iniciativa solidària està mobilitzant 75 alumnes de les tres línies de sisè de primària, que s’han organitzat per equips per preparar la campanya, que ha inclòs també la difusió de vídeos per les xarxes socials i el repartiment de fulletons.

La tutora Rosa Coletas ha explicat que aquest projecte es correspon a l’itinerari didàctic Som el que mengem que s’està treballant aquest curs.

És un itinerari destinat a cobrir una necessitat de la societat. Com que a sisè estudien l’alimentació ho hem enfocat a aquest tema (…) Va venir una representant del Banc dels Aliments que ens va explicar com i per què funciona, i això els ha donat un plus de motivació.

Des de Càritas se’ls va indicar quins són els aliments que més necessiten per a l’economat i a partir d’això s’ha fet la petició. Van començar la setmana demanant oli; i han continuat amb sucre i llet. Dijous volen recollir xocolata i acabaran la setmana aplegant tots els productes. Divendres, de cinc a vuit del vespre, seran també en tres supermercats de Calella.

Estarem al Bon Preu, al Mercadona i el Caprabo per la gent que vulgui col·laborar. Els aliments que demanem són els que fan falta a Càritas; però hi ha qui porta llegums o pasta, i també ho acceptem.

L’objectiu del curs de sisè de primària és aconseguir la tona d’aliments, i estan plenament convençuts que amb el suport de tots ho aconseguiran.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Rosa Coletas, tutora de sisè de primària de l’Escola Pia:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *