La Marea Blanca formalitza la seva arribada a la regió sanitària de l’Alt Maresme i la Selva

Participants a la reunió de constitució de la Plataforma Marea Blanca de l'Alt Maresme i la Selva
Participants a la reunió de constitució de la Plataforma Marea Blanca de l'Alt Maresme i la Selva

Moviments veïnals, ciutadans i professionals del sector sanitari van assistir ahir a Blanes a l’acte de constitució de la Plataforma Marea Blanca de l’Alt Maresme i la Selva, a la qual dona suport explícit ICV-EUiA. El seu objectiu és defensar el model de salut pública i denunciar les retallades sistemàtiques dels últims anys. L’Associació de Veïns Calella Centre a més de participar-hi ha estat promotora de l’aterratge del moviment blanc a la nostra regió sanitària.

“Hi va haver representació de la junta de Marea Blanca de Catalunya, entitats de defensa de la sanitat de Blanes i Lloret, professionals també de Calella, partits polítics com ICV-EuiA, també va venir un representant d’ERC; a part de les dues associacions de veïns de Calella, també la dels apartaments Codina”, ha detallat Manuel Garcia, de l’Associació de Veïns Calella Centre.

La plataforma neix amb l’objectiu de ser molt activa al territori en reclamar que es reverteixin les retallades i s’ofereix al diàleg. “Del pressupost d’aquest any s’havien perdut molts milions d’euros per la sanitat i s’ha aconseguit recuperar-ne més de tres-cents. Tenim molt camí per recórrer i sempre amb diàleg i buscant el consens amb el departament de Salut”, ha recalcat.

I en aquesta línia, recorda Garcia, l’Associació de Veïns Calella Centre ha obert roda de contactes amb el Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Jaume de Calella i està a l’espera de reunir-se amb la gerència de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per traslladar la inquietud expressada per part de la ciutadania sobre el servei al territori.

La Plataforma Marea Blanca de l’Alt Maresme i la Selva farà la seva primera aparició aquest diumenge a la manifestació que tindrà lloc a Blanes arran de la mort d’una nena de 8 anys a l’Hospital Sant Jaume de la població. Es presenta com un acte de reclamació dels drets retallats i el convoca Junts per la Sanitat, una plataforma ciutadana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat