El Maresme es declara comarca antifeixista

Imatge: @asslatempesta

Acord antifeixista del ple del Consell Comarcal del Maresme en resposta a la celebració del festival Chaos in the sun de finals de maig on hi van actuar grups de marcada ideologia nazi. L’esdeveniment va tenir lloc en una masia privada de Santa Susanna i algunes persones assistents van allotjar-se a Calella. La seva presència aquí, passejant per carrers o asseguts en terrasses de bars i restaurants, mostrant simbologia nazi va provocar la indignació de moltes veïnes i veïns i fins i tot la reprovació de l’alcalde Marc Buch, que va assenyalar als establiments turístics que van obrir-los les portes. “Val la pena omplir habitacions a qualsevol preu?”, va qüestionar Buch. Aquesta setmana, l’ens comarcal ha aprovat declarar el Maresme comarca antifeixista. Una iniciativa de la CUP a la que s’han adherit els grups polítics d’ERC, En Comú Podem, Ara Pacte Local, Junts i el PSC, segons consta en la documentació oficial; mentre que PP i VOX s’han abstingut.

Posicionament majoritari del ple del Consell Comarcal del Maresme en contra del feixisme i de rebuig i condemna de qualsevol esdeveniment que suposi un atemptat contra els drets fonamentals i faci apologia del racisme, la xenofòbia, els genocidis o la discriminació. “Són incompatibles en una democràcia real i rebutjables per la societat”, recull l’acord subscrit per la CUP, ERC, En Comú Podem, Ara Pacte Local, Junts i el PSC aquesta mateixa setmana.

Impulsada pels cupaires, la moció denuncia la celebració del festival Chaos in the sun en una masia privada de Santa Susanna, a finals de maig, que va provocar que els seus seguidors es passegessin pels carrers de la comarca mostrant simbologia nazi. El conseller comarcal de la CUP, Enric Zaldo, explica que s’insta als ajuntaments que no autoritzin la cessió d’ús d’espais o equipaments públics a col·lectius o partits que incitin a la discriminació.

Declarar el Maresme comarca antifeixista i signar una declaració conjunta de totes les forces i apostar perquè els ajuntaments no permetin celebrar aquests esdeveniments (…) S’hi van sumar els comuns, que a més van afegir-hi punts per donar-li més significat, i també van votar-hi a favor i van decidir encapçalar-la el PSC, ERC, Junts i Ara Pacte Local. Els vots en contra van ser els dos consellers del PP i el de VOX.

L’acord antifeixista al Maresme serà comunicat a tots els ajuntaments de la comarca i es traslladarà a l’ordre del dia del pròxim Consell d’Alcaldies, del qual també hi participa l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier.

Ell forma part d’un partit independent però que suma per Junts a nivell de comarca, que ha subscrit i votat a favor de la moció, cosa que celebrem. Esperem que en el Consell d’Alcaldies doni compte i rebi l’opinió de la resta de poblacions i forces polítiques.

El conseller comarcal de la CUP reconeix que la intervenció pública és relativa i limitada quan aquest tipus de reunions o esdeveniments tenen lloc en espais privats, però igualment creu oportú traslladar la reflexió en el fòrum de reunió de les alcaldies del Maresme.

Així mateix, també que es doni un toc d’atenció a l’empresariat turístic a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, com a ens representatiu i que està adscrit al Consell Comarcal del Maresme.

Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s’ha de fomentar la reflexió sobre l’impacte negatiu, a nivell turístic, que aquest tipus de persones estiguin allotjades temporalment en establiments de la comarca.

El Chaos in the sun que es va celebrar per segon any consecutiu a Santa Susanna va impactar en Calella per fet que els assistents s’allotgessin en hotels d’aquí, i també generar polèmica a les xarxes, que es van omplir d’imatges d’ells passejant pel carrer mostrant simbologia nazi. Això va provocar la reacció de l’alcalde Marc Buch, que va preguntar-se si valia la pena “ompir habitacions d’hotel a qualsevol preu”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.