La meitat de les sales de concert catalanes no tornaran a reobrir

rock apples

Les sales de concert van poder reobrir ahir. Ho han fet amb les mateixes condicions que les culturals d’arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes i auditoris. L’aforament és d’un màxim del 50% i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió o actuació. Això sí, no es permet que s’hi dugui a terme el servei de bar. Des del sector s’han pres la mesura com un alleugeriment, però avisen que només la meitat de les sales catalanes es plantegen reobrir d’entrada, ja que fins que el límit d’aforament no s’elevi al 70% a moltes « no els surten els números». Una situació molt delicada que ha fet que moltes sales es quedin pel camí. És el cas del Rock & Apples de Calella, que ara després de 9 mesos de tancament els seus propietaris han decidit traspassar el negoci.

La Carmen Lorente és propietari d’aquesta sala de concerts calellenca oberta des de fa més de 9 anys. Des del 13 de març per la seva sala no ha passat cap grup i no han pogut oferir cap concert degut a les restriccions. Una situació que s’ha tornat insostenible diu Lorente.

Nou mesos de tancament són molt durs per nosaltres. Al Rock & Apples tenim clients durant tota la setmana, però el gruix de feina el tenim els caps de setmana quan fem concerts. Ara des del 13 de març hem fet 0 actuacions. 0 actuacions que ens han portat aquesta situació insostenible. Insostenible econòmicament i mentalment perquè no veig el final de tot plegat.

Igual que moltes sales catalanes, el Rock and Apples va tancar el 13 de març coincidint amb l’inici de la primera onada de la pandèmia. Al juny va optar per la reobertura, però van haver de tancar a les poques setmanes pels primers rebrots. Totes aquestes peripècies han portat a Lorente ha traspassar-se la sala, diu que a hores d’ara té almenys tres interessats. La seva voluntat és que el local no hagi d’abaixar la persiana per sempre. 

Hem anunciat el traspàs i tenim persones interessades. No m’agradaria que el negoci desapareixes. Espero que ho pugui portar una altra persona, un bar mític de Calella que funciona molt bé.

Amb el pla de desescalada les sales veuen com podran aixecar la persiana, amb les mateixes limitacions que els altres equipaments escènics. Primer, amb un 50% de l’aforament i a partir del segon tram, amb el 70%, i per sota dels 500 espectadors (fins al tram 4). El públic haurà d’estar sempre assegut i amb mascareta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat