El Consell d’Adolescents decantarà les votacions dels Pressupostos Participatius Joves

ASSEMBLEA PARTICIPATIUS00000000

Només 5 dels 37 projectes que s’han presentat enguany al procés de pressupostos participatius joves de Calella han arribat a la fase final i, divendres, van sotmetre’s a votació en el decurs de l’assemblea que es va celebrar a l’Espai Jove de Can Saleta. La majoria es van haver de descartar perquè no complien els requisits, alguns perquè els seus promotors no van anar a defensar-los. La sessió es va acabar amb la llista de projectes ordenats segons la prioritat dels nois i noies. La decisió final la tindrà el Consell d’Adolescents, que té la potestat d’atorgar 15 punts extres i, per tant, acabar decantant la votació.

La llista de prioritat dels joves que han participat en el procés participatiu l’encapçala el projecte que es va presentar amb el nom Trobada per una ciutat verda. La idea és organitzar una gimcana per l’entorn natural de Calella i fer una plantada d’arbres per mostrar el compromís de la ciutat amb el medi ambient. Els promotors plantegen la celebració d’una festa interracial com a colofó final.

La segona proposta més votada durant l’assembla consisteix en organitzar una sèrie d’intercanvis juvenils que permetin conèixer altres cultures i aprendre altres llengues; a més d’oferir un espai d’esbarjo després de l’època d’exàmens.

En tercer lloc, l’organització de tallers d’acollida específics per a joves que arriben a Calella. Li segueix el projecte per realitzar tallers sobre feminisme als centres educatius de Calella, per alumnes de primària i preferiblement en horari escolar. L’última proposta, Calella sense violències, planteja organitzar una festa a la Fàbrica Llobet-Guri, amb música i activitats de sensibilització, d’accés gratuït a canvi del compromís de dur a terme alguna acció per al medi ambient.

El Consell d’Adolescents, que es reunirà a mitjans de gener, podrà atorgar 15 punts extres als projectes, incidint en la priorització de l’assemblea i decantant la votació i, per tant, el destí dels 10.000 euros reservats per als Pressupostos Participatius Joves, tal com ha explicat la regidora de Joventut, Igualtat i Participació, Cindy Rando.

Volem donar veu als membres del Consell d’Adolescents perquè ells també participin en el procés donant 15 punts extres a les propostes que ells creguin que compleixen els següents requisits: optimització recursos, innovació i originalitat, que siguin inclusives i que promoguin la transformació social. Així omplim i donem més veu als joves, no només als que van venir a l’assemblea.

La titular de Joventut ha posat en valor el compromís dels nois i noies de Calella amb el medi ambient i la igualtat, tal com ho demostren els objectius dels projectes que han presentat al procés.

És molt positiu que els joves estiguin implicats en els problemes de la nostra societat. També han tractat temes de formació professional i laborals, i com a regidora de Joventut i Igualtat estic contenta que es manifestin i s’impliquin en allò que passa al nostre voltant.

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Calella ha anunciat que assumeix directament tres projectes que s’han presentat al procés participatiu, que compleixen els requisits de la convocatòria i no requereixen de cap pressupost per al seu desenvolupament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat