Josep Torres plega de regidor per discrepàncies amb el partit

“Renuncio entristit a la meva acta de regidor”. Josep Torres, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Calella i segon tinent d’Alcaldia, ha oficialitzat aquest migdia que plega per discrepàncies amb la decisió del seu partit de mantenir un acord de Govern que considera “invalidat” per la proclamació de Marc Buch com a alcaldable de Junts per Catalunya. Torres defensava el trencament del pacte i que el PSC passés a l’oposició, però l’agrupació local no l’ha seguit. Un cop comunicada la seva renúncia, ara caldrà que l’alcalde convoqui un ple extraordinari d’acceptació. El seu lloc l’ocuparà Soufian Laroussi, que anava de número 3 a la candidatura socialista de les municipals del 2019. Prendrà l’acta de regidor per un període de sis mesos.

Josep Torres, un veterà del PSC de Calella, plega. I ho fa contrari a mantenir l’acord amb el PDeCAT que ara mateix permet a Marc Buch seguir com a alcalde. Fa poc més d’una setmana, Torres va confirmar que havia deixat les funcions de portaveu de l’executiu – també la seva posició al costat de Buch durant les sessions plenàries –. Ara, anuncia que renuncia a l’acta de regidor per “qüestió de principis i d’ètica política”.

En un comunicat fet públic aquest migdia, Torres s’explica. Diu que plega entristit entenent que la situació política actual “amb un Govern trencat, format per dos grups polítics i un alcalde que només es representa a ell mateix” no respon a l’esperit del pacte. Entén que la crisi oberta posa en qüestió “els pilars de la democràcia i el compromís amb la ciutadania, l’interés general i la noblesa i la coherència a l’hora de treballar per a la ciutat”.

En el seu comunicat, Torres aprofita per fer una sèrie d’agraïments a la gent que l’ha acompanyat en els darrers 7 anys: al PSC i al primer secretari, Pere Tarrés, de qui diu ha estat al seu costat “en els encerts i en els desencerts”; anomena l’exalcaldessa Montserrat Candini, de qui destaca va ser l’artífex d’un grup de Govern cohesionat i amb el clar objectiu de treballar per millorar la ciutat; als membres dels equips amb qui ha compartit la responsabilitat municipal; i als treballadors i treballadores de l’Ajuntament per la seva col·laboració i capacitat tècnica. En aquest punt, fa especial menció a l’interventor i la secretària municipals. En la seva carta de comiat, Torres també posa en valor la feina dels partits de l’oposició.

Finalment, es dirigeix a la família. “Vull agrair a la meva família les hores que m’han regalat per poder fer la meva tasca de regidor. Des d’avui intentaré recompensar-los estant per ells com ells han estat per mi”, conclou el comunicat.

COMUNICAT 1

COMUNICAT 2

L’agrupació local opta per mantenir-se dins el Govern

El PSC ha debatut internament la continuïtat o el trencament del pacte de Govern amb el PDeCAT arran de l’anunci de Buch. En l’última setmana, almenys dues reunions dels membres de l’agrupació local socialista en les quals Josep Torres va plantejar la disjuntiva de trencar l’acord que en el seu moment va signar amb Montserrat Candini o la seva sortida. La decisió es va sotmetre dissabte a la tarda a votació i, per una àmplia majoria, el partit ha optat per arribar fins a finals de mandat i així assegurar l’estabilitat governamental a la institució. En les hores posteriors, Torres va contactar personalment amb l’alcalde Marc Buch per comunicar-li la seva renúncia.

La regidora i alcaldable del PSC, Cindy Rando, ho ha explicat aquest matí a La Ciutat. Ha explicat quins són els arguments del partit per seguir dins el Govern.

El nostre company Josep Torres ens va manifestar les seves inquietuds i les seves idees. En el sí del partit hem analitzant les opcions que hi havia damunt la taula, continuar o no en el Govern. El PSC és un partit d’estabilitat que posa els ciutadans en el centre i hem decidit continuar perquè tenim una responsabilitat amb ells i perquè no és el moment de trencar, a set mesos per a les eleccions municipals.

Rando ha agraït els anys de dedicació i feina de Torres al projecte socialista i a la ciutat. L’ha definit com el seu pare i mentor polític.

Agrair-li la feina feta en aquest mandat i l’anterior. Ha fet molt bona feina per aquesta ciutat i ha treballat de valent per tota la cituadania i aprofito per agrair-ho públicament (…) Seguirà amb nosaltres [PSC], a l’executiva, encara que no en primera línia (…) Vaig començar en política de la seva mà, ha estat el meu mentor i pare polític, així ho dic sempre, i sí, estic trista per com acaba el nostre camí junts en primera línia.

Ple de renúncia i presa de possessió de Soufian Laroussi

La renúncia de Josep Torres a la seva acta de regidor haurà de ser acceptada per acord plenari. De fet, ha demanat celeritat en la convocatòria de la sessió extraordinària amb la que posarà punt i final a la seva trajectòria en la política municipal.

Seguint la llista de la candidatura electoral del PSC a les eleccions municipals del 2019, el lloc de Torres l’ocuparà Soufian Laroussi, que anava de número 3. Formarà equip amb Cindy Rando, la ja proclamada alcaldable socialista per al 2023.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *