“La nena dels pardals” es guanya el favor del públic i s’endú un dels Premis Butaca

Tot l'equip de "La nena dels pardals" celebrant el premi Butaca, ahir a Sant Cugat
Tot l'equip de "La nena dels pardals" celebrant el premi Butaca, ahir a Sant Cugat

La darrera producció de la companyia Teatre al Detall, dels calellencs Txell Botey i Xavi Idàñez, amb text de Jordi Palet, sota la direcció de Joan Maria Segura i amb l’acompanyament musical de La Tresca i La Verdesca ha guanyat el premis Butaca al millor espectacle familiar del 2018 que es van lliurar dilluns a la nit en una gala a l’auditori de Sant Cugat. Explica la història d’una nena, la Ming Li, que decideix salvar tants pardals com pugui en el moment en què la Xina ordena exterminar-los perquè es mengen gran part de les collites. Una obra poètica i emocionant que ha captivat el públic, que és qui atorga els públics. Botey ha parlat a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV per agrair la feina de totes les persones que hi ha al darrera d’aquesta producció petita però no menor.

L’actriu calellenca ha reivindicat, com va fer dilluns a l’auditori de Sant Cugat del Vallès, la feina de totes les petites companyies que, com la seva, treballen amb amor i passió per produir espectacles dirigits al públic familiar. Amb la mateixa qualitat que els grans muntatges que sí capten l’interès dels mitjans de comunicació nacionals.

Txell Botey ha recalcat que el teatre familiar omple les sales del país, i que per sort el seu espectacle premiat amb un Butaca n’és un exemple.

Aquí a Catalunya es fa teatre de molta qualitat, hi ha moltes companyies que volten per tot el món i estan molt ben reconegudes; però aquí no reben el mateix. Sovint es té una visió esbiaixada del teatre familiar, com un producte ‘cutre’ i de poca qualitat, només per als nens, com si ells no tinguessin criteri, però hi ha un munt de companyies.

La vigència del text de La nena dels pardals, inspirat en el conte de Sarah Pennypacker, és per Botey un dels motius del seu èxit. També tenir al darrera un equip entregat amb qui diu, feliç i emocionada, que han tingut la sort de coincidir en el camí.

A més, amb ‘La nena dels pardals’, per parlar d’un fet històric, enganxa i emociona d’una manera especial. Tenim la sort de compartir-lo amb gent fantàstica, és un premi d’equip. Som una companyia molta petita però ens hem trobat pel camí a gent extraordinària, que m’emociona de pensar-hi.

La nena dels pardals es va estrenar l’any 2017 al Sant Andreu Teatre de Barcelona i avui dia continua girant per Catalunya, havent passat per casa, per Calella, durant la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita del 2107.

Diu Txell Botey que tenen un munt de bolos i aquest dissabte un d’especial: seran al Lliure amb una representació adaptada per a públic amb discapacitat visual i auditiva. Està previst que entre gener i febrer torni al Maresme.

A continuació pots recuperar-ne l’entrevista. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat