L’Ajuntament condemna l’agressió a una treballadora de Serveis Socials de Salt

La regidora de Serveis Socials, Margarita Valls, ha llegit un manifest en el que mostra el rebuig del consistori als atacs contra els treballadors socials, que assegura, no són fets aïllats sinó que han augmentat en els darrers anys. La regidora ha expressat el seu suport i recolzament cap a la treballadora social de Salt que aquest divendres va rebre una punyalada quan sortia de la feina.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Valls ha afirmat que, afortunadament, els treballadors socials de Calella no han rebut cap agressió tot i que alguns usuaris han arribat amb una actitud més nerviosa.

Nosaltres, de moment, tenim sort i no hem rebut cap tipus d’agressió. És cert que la gent a vegades ve una mica esverada per les seves condicions, pel patiment que té, per totes les circumstàncies que l’envolten. El que fem nosaltres és sempre intentar posar-nos al lloc de la persona, com ens podríem sentir nosaltres i donar ànims i calmar la situació. També és veritat que tenim la policia molt a prop i estem molt ben connectats en cas de patir alguna agressió que, per sort, ja dic que no hem patit i que si que hem volgut solidaritzar-nos amb la nostra companya de Salt.

Per garantir la seva seguretat, la regidora ha explicat que les professionals tenen un botó connectat amb la Policia Local que poden polsar en cas de perill.

Nosaltres tenim una connexió directa que només hem de polsar un botó i tenim la policia amb nosaltres. També ens tenim totes que estem treballant conjuntament i sempre estem alerta del que passa en el despatx del costat, que de la manera que està tot connectat, totes podríem sortir a ajudar a la companya. També tenim els conserges de la Fàbrica, però al tenir la policia tant a prop i tenir el botó de seguretat que estem connectades, ens sentim segures.

Valls ha demanat un front comú dels ajuntaments del Maresme per prendre mesures per evitar aquest tipus d’agressions.

És totalment inacceptable l’increment de les agressions, tant verbals com físiques, que s’estan produint en els darrers anys i que ens situa com a professionals de Serveis Socials i treballadors públics en una situació de risc i indefensió […] Així mateix, volem instar a tots els ajuntaments de la comarca del Maresme i, en especials als municipis que el formem, que formem part d’aquesta àrea bàsica del Consell Comarcal del Maresme, a que ees prenguin les mesures adients per evitar que es produeixin agressions cap als professionals de Serveis Socials.

La concentració ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Montserrat Candini, la regidora d’Educació, Núria Parella, la regidora de Joventut, Cindy Rando i els treballadors i treballadores dels diversos departaments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *