La Parròquia de Calella endaga diverses millores a l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau

esglesia_dins_altaveu

Amb el canvi del sistema de sonorització de l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau, la Parròquia de Calella ha fet el primer pas a tot un seguit de millores que el rector ha anunciat en una entrevista a Ràdio Calella TV. La propera actuació, i sempre en funció de les disponibilitats econòmiques, serà l’endreça de la capella dels llantions, on es canviaran les fotografies de les estàtues interiors per les ceràmiques de la Mare de Déu i els Sants. Mossèn Cinto Busquet ha apuntat que, almenys això, espera tenir-ho enllestit per a la propera Pasqua.

Aquesta última setmana del 2016 ja s’estan veient canvis a l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau. Explica el rector que una de les seves inquietuds des que va arribar a Calella ha estat garantir que es pugui seguir bé la litúrgia, i que això implicava fer una inversió important en modernitzar l’equip de so. Ara ja està instal·lat.

“Em van dir des del primer dia que mai s’havia sentit bé l’església i vaig creure que era un problema que haviem d’afrontar. Suposo que entre tots, com que es notarà el canvi, aconseguirem cobrir els 10.000 euros de cost”, ha explicat mossèn Cinto Busquet en una entrevista a Ràdio Calella TV.

És només una de la llarga llista de millores que vol fer a l’Església, i per les quals ha fet una crida a la col·laboració per cobrir-ne la despesa. La pròxima, i que espera tenir enllestida per Pasqua, és endreçar la capella dels llantions, que ja s’han substituit i unificat a tot el temple. Si vol donar una mà de pintura i posar-hi un extractor que faci més agradable l’estona de pregària.

I amb l’objectiu d’embellir-la, es treuran les fotografies de les estàtues interiors que ara s’hi mostraven per col·locar-hi altres figures de més prestància i simbolisme. “Hem pensat posar-hi a la part central del fons el Crist Jacent, que és el més bonic que tenim des del punt de vista artístic, i a la part dreta tres ceràmiques d’expressions de la Mare de Déu: la Immaculada, la Dolorosa i la Mare de Déu dels Extremenys; mentre que a la esquerre els tres sants que tenim: Sant Josep, Sant Antoni i Santa Llúcia. A fora l’entrada, posar-hi una ceràmica de la Mare de Déu de Montserrat, per la devoció i el lligam que hi té Calella”, ha detallat el rector.

I també es pensa en recol·locar la figura del Crist Jacent, obra d’un artista local, fent que reposi sobre un cadafal davant per davant de la Capella de la Mare de Déu de la Dolorosa perquè pugui ser contemplada en la seva totalitat.

Per més endavant, explica Mossèn Cinto Busquet, es valoraran les propostes que hi ha per guarnir la part de darrera del presbiteri o la substitució de les actuals cartelleres per d’altres taulells informatius més moderns. El que sí que està en marxa és la creació d’una web de la Parròquia de Calella per fer que la seva activitat es difongui també per Internet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat