La Parròquia de Calella no farà les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa

Cant Angel00000000

El confinament també manté les portes tancades de l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella. I així seguirà durant tota la Setmana Santa, l’època més important per al cristiAnisme, quan es recorda i celebra la resurrecció de Jesús, mort a la creu. El rector de la parròquia, mossèn Cinto Busquet, ha explicat que s’havia valorat mantenir el calendari litúrgic i fer les celebracions de forma telemàtica per estar a prop de la comunitat, però que finalment s’ha descartat. Igualment, convida a tots els calellencs i calellenques a seguir les misses que es passaran per ràdio i televisió i aprofitar el temps de confinament, que molts viuen amb solitud emocional i física, per reflexionar com aquesta crisi ens pot ajudar a ser més humans.

Mossèn Cinto Busquet, que segueix mantenint contacte amb els feligresos que li ho demanen, i a qui truca per escoltar i fer companyia; ha confirmat a Ràdio Calella TV que, molt a contracor, finalment l’església continuarà tancada i sense activitat durant la Setmana Santa.

Ho he valorat però vistes les qüestions tècniques, i com que les eucaristies tenen validesa universal, en aquest moment aconsello seguir una altra celebració que tingui més mitjans i ajudi a viure-la millor.

La suspensió de tota l’activitat religiosa també afecta d’altres actes propis de la Setmana Santa calellenca, com ara el tradicional Cant de l’Àngel –que es manté en molt poques poblacions catalanes- i la Processó del Silenci i de la Llum.

Mossèn Cinto Busquet convida igualment a tothom a aprofitar aquest temps de reclusió per reflexionar sobre el testimoni de Jesús i donar sentit a la dura experiència que s’està visquent per ser encara més humans.

Ens toca viure la Setmana Santa d’una manera més profunda, recordant la solitud que va viure Jesús (…) Fer-nos nostra la solitud de les persones malaltes, de les famílies que no poden acompanyar de prop les persones qui s’ho estan passant malament o ens deixa. Aquesta Setmana Santa tindrà aquesta clau de lectura, l’actualització de la passió de Jesús amb la passió de moltes persones que la viuen. I pensant en tots els professionals que estan desbordants i que treballen més enllà dels recursos que es tenen.

Mossèn Cinto Busquet lamenta que les limitacions de la quarantena l’impedeixin estar més a prop físicament amb tots els calellencs i calellenques, especialment amb els malalts que demanen l’extremunció.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *