La Parròquia organitza un autocar per pujar a Montserrat el dia de Tots Sants

Mossèn Cinto Busquet en un dels actes de la Romeria a Montserrat (arxiu)
Mossèn Cinto Busquet en un dels actes de la Romeria a Montserrat (arxiu)

Per Tots Sants, a Calella és tradició pujar en Romeria fins a Montserrat i viure uns dies en comunitat i participant dels actes religiosos que organitza la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau. Es va interrompre l’any passat per la pandèmia, encara que molts calellencs i calellenques van decidir fer igualment l’estada a nivell particular. Com que la situació ha millorat, ara s’ha decidit recuperar-la i, fins i tot, organitzar el desplaçament en autocar per l’1 de novembre. D’entrada, hi ha unes cinquanta places disponibles.

L’1 de novembre, diada de Tots Sants, és el dia gran de la Romeria de Calella a Montserrat, quan se celebra la missa conventual i el pare Abat fa la recepció a la delegació de calellencs i calellenques desplaçats.

La Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau organitzarà un autocar per als que vulguin pujar-hi de bon matí i baixar a mitja tarda. Maria Pilar Navarro, una de les encarregades de la Romeria, ha explicat que tindran unes cinquanta places disponibles i que caldrà apuntar-se aquest dimecres 13 d’octubre, de sis de la tarda a vuit del vespre, al Centre Parroquial del carrer Jovara.

Si hi hagués molta més gent agafaríem un altre autocar, però normalment amb el de 55 places cobrim la demanda que hi ha (…) Se surt de Calella a les vuit del matí amb parades al carrer Sant Josep, Parkinsol i Plaça de les Roses. La tornada és a dos quarts de sis de la tarda, arribant a Calella als volts de les set de la tarda.

Serà la primera Romeria presidida pel nou pare Abat de Montserrat, Manel Gasch, elegit el 15 de setembre en substitució de Josep Maria Soler, que va presentar la seva renúncia en complir 75 anys i després de 21 anys en el mandat.

Des de l’organització, Maria Pilar Navarro celebra que s’hagi pogut recuperar tradició de la Romeria de Calella, amb més de 90 edicions a l’esquena i una participació que ronda el mig miler de persones.

La gent ens diu que necessita pujar a Montserrat perquè li recarrega les piles. Es porta a la sang, i gent gran i jovent.

Els dies a Montserrat permeten fer comunitat, estar en contacte amb la natura i viure l’espiritualitat que transmet la muntanya màgica i la Mare de Déu, a qui tots els romers van a veure en algun moment de l’estada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *