La patronal de l’oci nocturn titlla d’il·legal l’ordre que limita l’horari de la discoteca Phoenix

Foto: GoogleMaps

Fa poc més d’un mes que la discoteca Phoenix té l’horari limitat per un decret d’alcaldia. Una mesura presa, segons van informar fonts municipals, per evitar les molèsties al veïnat que es queixava de sorolls que feien difícil la convivència i el descans a les nits. El propietari del local va presentar-hi recurs exposant que sempre s’ha tingut una actitud col·laborativa amb les autoritats per garantir la seguretat tot i recordar que la seva capacitat per actuar de portes enfora, al carrer, és limitada. Així també ho entén la patronal del sector de l’oci nocturn, FECASARM, que va una mica més enllà i qualifica la mesura d’il·legal i feta «de cara a la galeria». Acusa a l’Ajuntament de Calella d’esquivar la seva responsabilitat davant una problemàtica generalitzada a la ciutat i que ara vol carregar a les espatlles de la discoteca.

Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM, ha explicat a Ràdio Calella TV que la discoteca té proves que corroboren la seva versió i testimonien que els problemes d’inseguretat que s’addueixen per donar força a l’ordre d’alcaldia en cap cas venen provocats pel local ni per la seva clientela.

A més, recorda que l’article de la llei que dona potestat als alcaldes per limitar els horaris d’obertura no estava pensat per aquestes casuístiques que tenen a veure amb l’ordre públic.

Nosaltres vam ser part negociadora d’aquesta normativa i va quedar clar que l’article 14 de reducció d’horari era únicament per casos en què la discoteca promovien accions que provocaven una certa inseguretat, però en cap cas per problemes d’inseguretat ciutadana o d’ordre públic. Coses que no va lligades amb aquesta discoteca, tot al contrari. El seu personal de seguretat han contribuit a evitar situacions d’inseguretat viscudes a la zona. Per tant, en cap cas s’està contribuint a una situació d’inseguretat com falsament se’ls està acusant.

En aquest sentit, Boadas titlla la mesura dictada per l’alcalde Buch d’“il·legal i injusta”. Considera que està feta “de cara a la galeria” per no abordar de fons la problemàtica de la inseguretat que s’ha produït a tota la població. “El que s’ha de fer és adoptar decisions que comportin un augment de la seguretat, per exemple, incrementar la plantilla de la Policia Local o posar agents cívics o càmeres de seguretat”, apunta.

La discoteca Phoenix ha presentat recurs de reposició contra el decret d’alcaldia, a l’espera ara de conèixer en quin sentit es resol. En paral·lel, ha posat el cas en coneixement del Departament d’Interior com a autoritat competent en qüestions que tenen a veure amb l’horari de les activitats.

El secretari general de FECASARM exposa que l’Ajuntament de Calella no hauria comunicat l’ordre per limitar-li l’horari, que continua vigent.

Hi ha un tema que considero bastant greu: l’Ajuntament de Calella no va comunicar al Departament Interior que s’havia limitat l’horari. Hi ha una obligació recollida a l’article 14 en què s’ha de comunicar l’ordre. Pel que sembla, si no apareix un document posterior, no s’ha fet i això és un error molt greu de l’Ajuntament. Ara s’haurà de reunir i donar explicacions.

El secretari general de FECASARM exposa que la restricció horària imposada per l’Ajuntament desvirtua la llicència d’activitat de la discoteca perquè, de facto, passa a funcionar com a bar musical i, a més del perjudici econòmic que això li suposa, també hi ha un tema de danys a la imatge.

L’Ajuntament de Calella ha declinat fer declaracions al respecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *