La vida de les dones de Mumbai a través de l’objectiu de la fotògrafa Eva Parey

Les_filles_de_Durga_Difu_x_EvaParey

Des d’avui divendres i fins l’11 de desembre el Museu del Turisme de Calella acull l’exposició fotogràfica ‘’Les filles de Durga’’, una amalgama entre la deessa Durga, coneguda com la invencible, i el testimoni de diferents dones de Mumbai que viuen de forma independent perquè la vida els ha portat fins aquí, i de dones que aspiren a tenir poder de decisió sobre elles mateixes, sense que això els exclogui de la societat i els aboqui a una soledat no desitjada.

L’autora de l’exposició és la fotoperiodista Eva Parey, que ha explicat que va triar Mumbai atreta per ser una ciutat que en els darrers 20 anys ha duplicat la seva població, i que tot i ser una societat on els homes i dones tenen els mateixos drets davant la Constitució, ho posa molt difícil a les famílies que viuen a les àrees rurals.

Hem de tenir en compte que a l’Índia, encara que homes i dones tenen els mateixos drets davant la Constitució, a famílies tradicionals com són les de les àrees rurals, la dona està condicionada pels disctàmens del cap de família, i en aquet escenari, l’empoderament de les dones és tot un repte. L’exposició recull tot una serie de testimonis diversos de com hi ha dones que han aconseguit ser independents.

Eva Parey està especialitzada en la realització audiovisual i és docent de fotografia a la Universitat Tecnocampus de Mataró. Centrada en temes socials, és coneguda pel seu treball sobre el poble gitano a Barcelona i l’Est d’Europa. Podeu visitar ”Les filles de Durga” de dimarts a dissabte de 17h a 21h. Els diumenges i dies festius l’horari és d’11h a 14h i de 17h a 21h.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *