Foto-Film Calella convoca la 29a edició del Trofeu Rafel Carpinell de Fotografia

Fotografia de Nora Idàñez, guanyadora del 28è Trofeu Carpinell
Fotografia de Nora Idàñez, guanyadora del 28è Trofeu Carpinell

Foto-Film Calella ha obert la convocatòria per poder presentar les fotografies pel Trofeu Rafel Carpinell, que enguany arriba a la 29a edició en una versió més atípica. Com és tradicional les imatges hauran de tenir com a tema comú la ciutat de Calella però enguany no es podran exposar a la Fira de Calella i l’Alt Maresme per la seva cancel·lació pel coronavirus. Des de Foto-Film Calella ara plantegen diverses alternatives; poder fer l’exposició durant el Festimatge – sempre que es pugui celebrar –; o buscar alguna sala calellenca per poder fer l’exposició col·lectiva dels treballs durant una setmana. Les persones interessades a participar poden enviar les fotografies fins al 22 d’agost.

El guanyador que aconsegueixi la medalla d’or rebrà un premi en metàl·lic de 100 euros i el trofeu Rafel Carpinell, una peça artística d’Angelina Moret. El segon i tercer classificats rebran la medalla platejada i bronzejada de Foto-Film, respectivament. En una entrevista al programa La Ciutat el responsable del Trofeu Rafel Carpinell, Josep Maria Colomer, de Foto-Film Calella, ha animat a tothom a participar.

El tema és Calella. Hi ha molts calellencs que pengen moltes fotografies a les xarxes però no s’animen a participar. Per això animo a tothom a participar, és un concurs popular. Guanyar el premi no és el més important, el més important és participar i compartir entre tots fotos de Calella.

Cada participant pot presentar fins a un màxim de tres fotografies on l’eix vertebrador haurà de ser Calella, amb els seus paisatges, les seves festes o la seva gent. Un jurat compost per tres membres serà l’encarregat d’escollir-ne els guanyadors i les fotografies que s’exposaran.

El jurat està compost per tres persones; el guanyador de la Lliga Social, que té la visió més tècnica del concurs, i dues persones vinculades a entitats culturals del municipi que tenen una visió més del poble.

El que encara és una incògnita en aquesta l’edició és com serà l’exposició. Tradicionalment la col·lecció de fotografies seleccionades s’exposava a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, suspesa enguany pel coronavirus. Ara es busquen alternatives que passarien per fer-ho durant el Festimatge o buscar una sala per poder exposar-les.

En principi el pla B és si fem el Festimatge o no. Si el fem exposarem la col·lecció aquí a la Fàbrica Llobet, si no es fa, intentarem buscar una sala per Calella per poder exposar totes les fotografies almenys durant una setmana.

Les fotografies es poden presentar fins al 22 d’agost. Les bases per presentar-se al concurs es poden trobar al web de fotofilmcalella.org. Cal que els treballs s’enviïn en format digital al correu carpinell@fotofilmcalella.org identificades amb el títol i, en un arxiu diferent, el nom, el telèfon i el correu electrònic de l’autor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat