La petjada de la Covid-19: cau la població ocupada als municipis turístics de l’Alt Maresme

Imatge d'arxiu

La població ocupada resident del Maresme ha caigut una mitjana del 5,9% entre juny del 2019 i juny del 2020, segons l’Informe territorial de la demarcació que han elaborat la Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona. Els resultats confirmen que la crisi sanitària de la Covid-19 ha deixat una petjada sense precedents en l’activitat econòmica, i no només a la comarca sinó també al conjunt de la província. A Calella, el primer semestre del 2020 es va tancar amb 6.560 persones ocupades, el 19% menys que l’any anterior. D’aquestes, 5.094 són assalariats i 1.603 autònoms. L’informe també confirma una important pèrdua de llocs de treball.

Entre juny del 2019 i juny del 2020, al Maresme s’han perdut 5.024 llocs de treball i ha augmentat en 4.443 les persones aturades. Les poblacions més afectades per la pèrdua d’ocupació registrada es concentren al nord de la comarca, concretament als municipis turístics: Calella (-19%), Pineda de Mar (-15,1%), Santa Susanna (-11,6%) i Malgrat de Mar (-17%).

Segons l’Informe de la Diputació i la Cambra de Comerç, a Calella es comptabilitzen un total de 1.603 ERTO acumulats des de l’inici de l’estat d’alarma, entre el 14 de març i finals de juny.

Al conjunt de la província de Barcelona, els joves són els més afectats tant en la caiguda de l’ocupació com en l’augment de l’atur. I el sector serveis, un dels principals motors de l’economia dels últims anys, i els seus serveis relacionats, són els que més pateixen en l’ocupació els efectes de l’aturada derivada de la Covid-19. Amb el sector comercial al darrera.

Podeu consultar l’informe clicant aquí.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *