La plantilla de la Policia Local es planta i no farà més serveis extraordinaris

Les paraules del nou tinent d’Alcaldia de Seguretat sobre la situació de la Policia Local de Calella han estat rebudes amb indignació entre la plantilla que ha reaccionat plantant-se: no farà més serveis extraordinaris amb la conseqüent repercussió que això tindrà sobre el servei que es presta. Ho ha anunciat aquest matí el responsable d’administració local de la UGT al Maresme, Àngel Caparrós, qui ha criticat que Josep Torres fes una lectura simplista del que qualifica de conflicte dins el cos i que fa extensiu, a més del tema salarial, a qüestions relatives al nombre d’efectius o a les condicions del material; sense deixar de banda el mal ambient que es respira.

El representant del sindicat UGT ha anunciat aquest matí que els agents de la Policia Local han decidit que no faran hores extres. Són declaracions d’Àngel Caparrós al programa La Ciutat.

De moment, la plantilla ha decidit en assemblea no prestar-se a fer serveis extraordinaris com a primera reivindicació. Són serveis de naturalesa voluntària i, per tant, faran la jornada ordinària i han decidit això (…) Si cada agent deixa de fer 90 hores anuals, o en una franja d’estiu, la presència al carrer es reduirà.

El representant sindical ha assumit que van cometre l’error de no aixecar acta de la reunió en la qual es va acordar l’ampliació de la jornada setmanal fins a les 37,5 hores i pagar les hores extres a un preu determinat, que està per sobre del que es paguen els serveis de la bossa d’hores.

Sobre això, el tinent d’Alcaldia va dir ahir que difícilment es podria atendre aquesta qüestió salarial perquè va en contra del que estableix el conveni laboral i suposaria, per tant, cometre una il·legalitat. En resposta a això, Caparrós ha retret amb contundència que el Govern s’escudi en la legalitat quan li convé.

El terme il·legalitat el fan servir molt habitualment per parlar de la PL. Parlen de legalitat i està bé, però em pregunto si no ho és nomenar un sotsinspector interí per la via de la màxima urgència com va fer l’alcaldessa dos mesos abans de les eleccions? Això és una flagrant il·legalitat. Que no és una il·legalitat que els auxiliars de platja facin de policies, pugin als cotxes de policia per fer les seves tasques?

Des del sindicat es lamenta que el responsable de la Policia Local no s’hagi reunit formalment encara amb els representants sindicals per escoltar de primera mà les seves reivindicacions, que són de caire salarial -admet que això ha estat la gota que ha fet vessar el got-, però també de personal i d’efectius, de condicions i falta de material.

No estem disposats a seguir rebent aquest menyspreu. Reduir aquest conflicte a un tema salarial per una diferència de 4 euros per hora és molt greu. No s’ha informat prèviament: sap que el vestuari de la Policia Local és lamentable, que els policies tenen només 3 jerseis d’estiu, que porten unes armilles antibales que s’estan podrint perquè són de plàstic, que no hi ha un pla de formació… No és un tema salarial.

Des del sindicat es remeten a l’enquesta de satisfacció que es va fer entre el personal del cos i de la qual, segons expliquen, es desprèn que el 90% de la plantilla valorava com a “insostenible” l’ambient de treball. Exposen que en els últims 9 anys han marxat del cos una trentena d’agents, una dinàmica que no es reproduiex en cap altra policia local d’una població assimilable a Calella.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al responsable d’administració local de la UGT al Maresme, Àngel Caparrós.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Jose ha dit:

    Els problemes a la policía local de Calella venen de llarg. Una de les grans queixes, és que als alts nivells estan els pilotes, els més polítics, però també els que no coneixen el carrer, els que no estimen l ofici de policia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *