La Plataforma del Roser convoca una manifestació de rebuig contra la construcció de l’Aldi

mani aldi00000000

El moviment veïnal per preservar i protegir el jaciment del Roser ha convocat per demà una concentració a les portes de l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig a la construcció del nou supermercat al damunt de les restes romanes. Protestaran perquè al seu entendre la construcció que projecta l’empresa Aldi i l’Ajuntament, i amb la tutela del Departament de Cultura, malmet el jaciment. Reiteren que el projecte conté “nombroses mancances i irregularitats” que s’estan passant per alt.

La concentració s’ha convocat per a demà a les 19.30 h a les portes del consistori. S’espera que duri una hora i comptarà amb la participació d’entitats de la comarca que treballen per la difusió i preservació del patrimoni,  i també personalitats vinculades amb l’estudi de la història i la cultura. Joan Juhé és el portaveu de la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella. 

Divendres tenim a les 19.30 h una concentració de protesta amb una sèrie de parlaments. En l’acte hi participaran el Grup d’Història del Casal de Mataró, el Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró, Santa Susanna Orígens i Memòria (SSOM), el senyor Agustí Alcoberro i Pericay, historiador i vicerector de patrimoni i activitats culturals de la Universitat de Barcelona i el tancaré jo mateix. Explicarem tota la situació llastimosa a la qual s’està arribant.

Juhé ha fet una crida a tothom a qui s’estimi el patrimoni per a participar demà i mostrar el rebuig a la construcció.

M’agradaria animar a la gent a venir a manifestar-se per mostrar el seu amor pel matrimoni i protestar per malbaratar totes aquestes oportunitats que té Calella i fer malbé en aquest sentit coses que sí que ens podrien donar un valor i una marca.

Segons els organitzadors la concentració vol ser una crida del moviment ciutadà cap a les institucions per aturar les obres. Unes obres que segons la plataforma malmetran, parcel·laran i invisibilitzaran el jaciment del Roser. En aquest sentit, des de la plataforma aposten per continuar cercant solucions que beneficiïn a tots els actors implicats, però donant sempre prioritat a la preservació integra del jaciment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *