El Club Social l’Encenall donarà tota la recaptació de la paradeta de manualitats a La Marató

Imatge d'arxiu

Els usuaris i usuàries del Club Social l’Encenall de l’Associació de Voluntaris de l’Hospital muntaran paradeta solidària a la Plaça de Catalunya, aquest diumenge 19 de desembre, dins dels actes de Calella x La Marató. Hi vendran els productes d’artesania que elaboren als tallers que fan durant l’any, i tota la recaptació la destinaran a contribuir a la lluita i a la investigació sobre les malalties mentals.

Carme Puig, secretària de l’AVAH, ha explicat que les jornades de venda de les manualitats també tenen un objectiu didàctic per als usuaris i usuàries de l’Encenall, que pel Pont de la Puríssima van obrir la botigueta al bar Cèntric.

Hem fet 2.434,84 euros. Ells volen fer colònies i això comporta tota una sèrie de despeses, i és important que vegin que han de guanyar algun diner. I per La Marató, els traslladem que també cal donar.

El club social de salut mental de l’AVAH va néixer el maig del 2002 per demanda de la Unitat d’Alcoholisme i altres Drogodependències i del Centre de Salut Mental d’Adults de l’Alt Maresme per donar continuïtat a l’atenció dels pacients que finalitzen les teràpies. S’hi realitza un ampli ventall d’activitats –dins i fora de les instal·lacions de la Fàbrica Llobet-Guri– amb l’objectiu de treballar l’autonomia personal i la seva inclusió en la societat.

El Club Social l’Encenall pretén que aquestes persones no es quedin recloses a casa seva. Intentem la seva reinserció social (…) Sovint és difícil que tinguin un compromís d’estabilitat. Ara hi ha entre 35 i 45 persones apuntades.

La secretària de l’AVAH ha avançat aquest matí al programa La Ciutat que han iniciat els tràmits per ampliar els serveis del Club Social l’Encenall. Volen que la Generalitat de Catalunya els reconegui com a centre de salut mental de mòdul B, amb capacitat per a més de 50 places. Això significarà que s’ampliïn horaris i es contractin més professionals, però no un trasllat de les dependències.

Està calculat que les instal·lacions que tenim compleixen els requisits. Però si tenim més usuaris sí haurem de modificar les hores i augmentar la dedicació dels professionals. Al Club Social l’Encenall tenim professionals de psicologia i treball social, que són especialistes en l’atenció als trastorns mentals.

El Club Social l’Encenall és un dels programes que desenvolupa l’Associació de Voluntaris i Amics de Calella, flamant Premi Ciutat de Calella 2021.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *