La reivindicació per la igualtat torna a centrar la commemoració del 8M

Aquest divendres 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones. Una jornada de reivindicació per a la igualtat efectiva entre totes les persones en totes les esferes de la societat a la que s’hi adhereix l’Ajuntament de Calella organitzant un programa d’activitats que s’allarga durant tot el mes de març i pel qual compta amb el suport d’entitats i associacions locals. Arrenca aquesta tarda de dimecres amb una hora del conte especial, amb el títol “Contes violeta” a la biblioteca municipal (18h).

El programa del 8M a Calella s’estén durant tot el març, consolidant-lo com el “mes per a la igualtat”. Hi ha activitats diverses i per a tots els públics, des de conta contes familiars, espectacles per adults, classes de pilates, taitxí o patchwork; una ganxetada popular, xerades i projeccions de cinema feminista. El detall el podreu trobar a la pàgina web municipal calella.cat.

En destaquen la lectura del manifest institucional del 8M que es farà aquest divendres a la Plaça de l’Església (19h). Enguany anirà a càrrec de les representants del Pubillatge de Calella, Judit Llamas i Ainhoa Rejano, pubilla i dama, respectivament; i li seguirà un recital de cançons en clau de dona amb Clara i Judit Grau. A més, com cada any, el mateix dia 8 de març dos dels símbols més identificables de la ciutat de Calella, l’Ajuntament i el Far, s’il·luminaran amb el color lila per visibilitzar el compromís de la ciutat amb la lluita feminista.

Aquest diumenge 10 de març es farà la tradicional Marxa per a la Dona Treballadora, que arriba a l’edició número 10. La sortida es farà a les nou del matí des del monument a La Sardana, que també serà el punt final dels tres recorreguts previstos, adapats a gent de tota condició física. Les inscripcions estan obertes a la seu de l’Associació per la Promoció de la Dona Treballadora (c/Església, 173) a canvi d’un donatiu de 6 euros, que inclou la participació a la caminada, l’esmorzar i un obsequi. Els beneficis es destinaran a finançar les activitats de capacitació que duu a terme l’entitat.

En una entrevista a LA CIUTAT, Cristina Moyano i Joana Velasco, que en són usuàries, han parlat de la tasca de l’associació i de la importància d’organitzar actes de visbilització del col·lectiu.

S’emmarquen en la programació del 8M la convocatòria del concurs d’escriptura i il·lustració de Sant Jordi i Santa Jordina 2024, amb el títol “Reinventa la llegenda”.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella, Mariceli Santarén, que viurà el primer 8M en el càrrec, ha llançat aquest missatge al conjunt de la ciutadania i especialment a les dones, a qui anima a apropar-se al consistori perquè se senti la seva veu.

Totes les dones que tinguin projectes i idees, que vulguin expressar-se, poden adreçar-se a mi per posar-nos a treballar-hi. A mi, d’aquest 8M, em fa especial il·lusió que el manifest del 8M el llegeixin dues dones i joves, com són la pubilla i la dama de Calella.

Enguany, l’Ajuntament de Calella també donarà visibilitat a la malaltia de l’endometriosi, una malaltia del sistema reproductor femení que es produeix per l’aparició i creixement de teixit endomètric fora de l’úter. Sobretot, estenent-se per la cavitat pelviana i que provoca dolors de diversa intensitat a les persones afectades. No té curació, però si diferents tractaments que inclouen els farmacològics, els hormonals i la cirurgia. El 14 de març es commemora el Dia Mundial de l’Endometriosi i per això tant el Far com la façana de l’edifici consistorial s’il·luminaran de color groc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *