Sant Pol de Mar celebra la Festa Major d’estiu adaptada a les normes COVID

Des d’avui dimarts i fins el proper diumenge Sant Pol de Mar celebra la Festa Major d’estiu. Una celebració reformulada arran de la crisi sanitària de la Covid-19, que es queda sense grans celebracions, així doncs, res d’àpats populars, correfocs, cercavila de gegants, fires al carrer i fins i tot, el tradicional pregó a la plaça de la Vila que es farà en un format alternatiu i telemàtic.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, Anna Losantos, ha explicat que si bé el pregó no es podrà fer de manera tradicional, sí que es projectarà a la façana de l’ermita de Sant Pau. Els santpolencs el podran seguir en un directe de Facebook i també per l’emissora municipal.

No hi haurà públic a la plaça del poble, no hi haurà brindis de Festa Major, el pregó el farem per Facebook Live i es projectarà a la façana de l’ermita de Sant Pau, que esperem siguin bonic de veure.

S’han instal·lat dos escenaris: al Parc del Litoral i a la plaça de la Punta, on cada dia hi haurà un espectacle familiar i un concert per a tots els públics. Per assistir-hi caldrà fer una reserva anticipada de l’entrada perquè l’aforament serà limitat. En tots els espectacles, el públic estarà assegut.

No hi haurà cap dels elements d’una Festa Major: l’envelat, el ball, les barres dels bars… Potser li hauríem de canviar el nom, fins i tot. Hem optat per organitzar una sèrie d’actes, alguns espectacles familiars i concerts amb aforament limitat i reserva prèvia, tal com ens recomanen des de la Generalitat de Catalunya. Serà més aviat una setmana cultural que no pas una Festa Major.

El que sí es manté és el tradicional castell de focs d’artifici, amb la recomanació que el públic el vegi des de casa seva o des del carrer. Podeu consultar la programació de la Festa Major de Sant Pol de Mar clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *