Salut i Ajuntament acorden el nou calendari per iniciar l’ampliació de l’Hospital Sant Jaume

Reunió ahir a Barcelona per tractar sobre el projecte d’ampliació de l’hospital Sant Jaume de Calella que es va resoldre amb un compromís pressupostari per part del conseller de Salut, Manel Balcells. Així ho havien demanat en les últimes setmanes des de Junts i des del PSC per les traves burocràtiques que hores d’ara encara hi ha per desencallar la permuta de terrenys que s’haurà de fer abans que les màquines comencin a treballar. L’alcalde Marc Buch i la regidora Cindy Rando van integrar la delegació local que també va preguntar sobre les mesures que contempla Salut per afrontar el mentrestant i altres qüestions econòmiques i de gestió que afecten a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Aquest matí, Buch n’ha donat detalls al programa La Ciutat.

L’alcalde Marc Buch ha explicat que van sol·licitar la reunió amb el conseller Balcells per demanar que s’accelerin els tràmits perquè els terrenys de darrera Can Saleta passin a ser de titularitat municipal. I a la inversa, amb els que hi ha davant l’hospital per on s’ha de fer l’ampliació de les instal·lacions sanitàries.

Però amb la reunió, els responsables municipals també volien que, com ha fet l’Ajuntament de Calella, la Generalitat de Catalunya encarregui durant aquest 2023 la redacció del projecte executiu del nou Sant Jaume. Són declaracions al programa La Ciutat.

Demanem al conseller Balcells el compromís de començar a redactar el projecte executiu per no perdre més temps al darrera de la burocràcia i, mentrestant, desencallar els temes de les permutes de terrenys. Per tenir-ho tot a punt per immediatament després començar la construcció primer de l’aparcament i després de l’hospital.

reunió salut 20230120L’alcalde de Calella ha explicat que el conseller de Salut s’hi va comprometre. Això significa que el Govern català planteja incloure l’encàrrec del projecte als comptes del 2023 que encara està negociant amb l’oposició.

El pressupost de la Generalitat de Catalunya del 2023 encara no està aprovat però el conseller de Salut, a qui agraeixo la bona predisposició i també coneixement de la situació a l’hospital de Calella, va assegurar que hi haurà una partida.

Al fil d’aquest nou compromís, s’actualitza el calendari presentat el novembre del 2020 pels llavors responsables del Departament de Salut, clarament sobrepassat. Segons aquella previsió, ara ja estaria enllestida la construcció de l’aparcament de Can Saleta i s’estaria a punt d’iniciar les obres del nou Sant Jaume, que es calcula s’allargaran durant aproximadament dos anys.

L’alcalde Marc Buch explica que durant aquest 2023 s’han d’encarregar la redacció dels projectes i que l’execució, l’entrada de les màquines, no seria fins el 2024.

Des de Gestvia, adjudiquem la redacció del projecte executiu per a la construcció de l’aparcament, saber quan ens valdrà i preparar els diners per iniciar les obres el més aviat possible, que situem al 2024. I la Generalitat, durant el 2023, licitar la redacció del projecte perquè a finals del 2024 es puguin iniciar les obres.

Buch ha posat de relleu la bona predisposició del conseller Balcells i el seu coneixement del projecte d’ampliació del Sant Jaume i la situació que es viu al centre, amb clares deficiències que estan afectant a la prestació del servei assitencial al territori.

També ha exposat que en el moment que la comissió de Territori aprovi definitivament el Pla d’ampliació de l’hospital es podrà activar l’expropiciació de la finca que hi ha al costat de Can Saleta i que s’integrarà a la peça de la construcció del nou aparcament. El consistori ja té la reserva pressupostària per fer efectiu el pagament que determini la junta de compensació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *