La Rua del Carnaval de l’Alt Maresme obre inscripcions

Foto: Carnaval de l’Alt Maresme

Després de dos anys en blanc per l’impacte directe o indirecte de la pandèmia, la Comissió del Carnaval de l’Alt Maresme confirma que la rua tornarà a sortir al carrer el dissabte 25 de febrer. De fet, s’han obert inscripcions i ja hi ha els primers grups i carrosses que han confirmat la seva participació, també locals. És a dir, de Pineda de Mar, perquè Calella fa anys que no té presència a la cercavila. L’organització anima els calellencs i calellenques a tornar-se a engrescar amb la iniciativa i començar a treballar per sortir-hi en pròximes edicions.

Pere Moragas, president de la Comissió del Carnaval de l’Alt Maresme, ha confirmat que ja hi ha els primers grups i carrosses inscrits, i que el termini s’acaba el 19 de febrer, una setmana abans de la rua que sortirà del barri de Poblenou i acabarà amb una gran festa a La Fàbrica.

De Pineda de Mar en tenim un parell o tres, i també inscrits de Montcada i Reixac o Barcelona (…) Calella ja fa molt i molt temps que ha abaixat la guàrdia, no sé perquè. Bé, animem a què ho vinguin a veure i potser així ho activem aquí.

Les inscripcions per participar a la Rua del Carnaval de l’Alt Maresme es poden formalitzar en línia, indicant si s’entra al concurs en la categoria de carrosses o de grups, que poden ser de fins a 20 persones o de més. Els que obtinguin la millor puntuació valorant el vestuari, la coreografia o la decoració de la carrossa s’emportaran un premi en metàl·lic que va dels 500 euros als 2.500 euros.

Un jurat integrat per vuit persones determinarà la classificació final després de veure la rua en tot el seu recorregut. Es manté el format de “jurat mòbil” que, segons Moragas, contribueix a l’espectacularitat de la festa del principi fins al final.

Els vuit membres del jurat es van movent per la rua, puntuant sobre la marxa. Abans els tenÍem en llocs fixes però la sensació és que només funcionava en aquells punts quan el millor és que els grups i comparses vagin fent els seus números al llarg del recorregut.

El punt de concentració serà l’Avinguda Mediterrània del barri de Poblenou de Pineda de Mar, des d’on sortiran tots els grups i carrosses. Passaran per l’Avinguda Hispanitat i el Rierany dels Frares, per entrar a Calella pel carrer Moragas fins arribar a Balmes, on enfilarà la carretera N-II per acabar a l’encreuament amb Indústria. El final de festa i la cerimònia d’entrega de premis es farà a La Fàbrica.

RECORREGUT-N-II

Es manté el recorregut del 2020 però sí s’anuncien altres novetats que es desvetllaran pròximament.

Tindrem novetats en la sortida i en la presentació de la rua, perquè sigui diferent i també millor a nivell organitzatiu respecte les últimes edicions. No puc avançar res més. Tot i això, ja sabem que les carrosses i les comparses seran el principal atractiu.

La Rua del Carnaval de l’Alt Maresme està organitzada per la comissió i té el suport de l’Associació Turística de Calella, a més de la col·laboració dels Ajuntaments de Calella i Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *