La setmana que ve hi ha Consell Municipal de Medi Ambient

La pròxima edició del Moments de Flors i l’exposició de Roses de Catalunya, que enguany arriba al cinquantenari, són alguns dels temes que s’abordaran en la pròxima reunió del Consell Municipal de Medi Ambient, convocat per la setmana vinent.

DSCN0117_optPel que fa al Moments de Flors i l’Exposició de Roses, aquest any es canvia de data. Es farà l’últim cap de setmana de maig, els dies 27 i 28. El regidor de Medi Ambient, Marc Buch, n’ha explicat els motius: “Evitem coincidir amb «Girona, Temps de Flors» i això fa més fàcil la participació d’escoles i persones vinculades al món de la flor i l’art floral. I aquest any fem 50 anys a l’exposició de roses, que ja està consolidada i tenim ganes de fer alguna cosa especial. Per això convoquem el consell, perquè la gent pugui aportar les seves idees“.

plaça-catalunyaEn l’ordre del dia s’hi inclou el balanç de les campanyes de sensibilització ambiental que s’han dut a terme, també de les actuacions realitzades i de les que Medi Ambient farà properament. Marc Buch explica quines són: “La primera serà Plaça Catalunya i el Passeig Manuel Puigvert, que van guanyar els Pressupostos Participatius de l’any anterior. I com a destacable hi ha previst fer una actuació al Parc Dalmau, que com sabeu als Pressupostos s’hi contempla una partida d’inversió de 90.000€. I a més a més hi haurà altres petites actuacions a altres espais de Calella que no són tant destacables però són importants“.

El projecte de remodelació de Plaça Catalunya està pràcticament enllestida la seva redacció i en breu començaran els treballs. I al Passeig Manel Puigvert les feines de millora començaran passada la temporada d’estiu.

tomicusPel que fa a la retirada de pins morts per l’escarabat Tomicus, Marc Buch ha comentat que han avisat a tots els propietaris forestals afectats per tal que iniciïn les tasques per extreure els arbres morts i malalts. “Bastantes persones s’han posat en contacte amb nosaltres per aclarir algun dubte. L’Ajuntament està a la seva disposició, lògicament, i els estem ajudant a tramitar algun tipus d’ajuda i explicar-los bé com ho han de fer i la resposta està sent positiva perquè la gent entén que cada vegada més té una consciència més coneixedora de cuidar el Medi Ambient i la gent està responent bé“.

L’afectació més important de Tomicus es concentra en propietats privades de bosc, però també se n’ha detectat al Parc Dalmau, on hi ha una clapa d’arbres morts, que en breu seran tallats i retirats de la zona.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Marc Buch, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *