Projecció d’”Alcarràs” a l’Auditori de Can Saleta

alcarràs ok web 20221124

La pel·lícula de Carla Simón sobre la història d’una família dedicada a la recollida del préssec a Lleida es projecta aquesta nit a l’Auditori de Can Saleta dins la programació del Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. L’entrada general costa 4,50 euros i es pot comprar ‘online’ o al mateix equipament abans del passi, previst per a les 21h.

Tres nens juguen en un cotxe abandonat al mig del camp imaginant que els ataquen uns extraterrestres quan els crits dels seus pares interrompen la fantasia. Els manen que surtin del vehicle, en el moment que es veu com una grua l’aixeca i se l’emporta pels aires. Així comença Alcarràs, una nova obra mestra de Carla Simón sobre una família d’agricultors de Lleida que veuen com les terres que treballen són arrasades per posar-hi un negoci més lucratiu: la construcció de plantes de plaques solars.

Com en el seu primer llargmetratge, Estiu 1993, la història parteix d’una experiència personal: la mort del seu avi. La cineasta gravita sobre les relacions familiars i imprimeix la pel·lícula de reivindicacions socials, com el manteniment de l’agricultura.

Carla Simón ha fet història a la Berlinale guanyant el primer Os d’Or català per Alcarràs, i ara ha estat seleccionada per representar l’Acadèmia de Cinema espanyol als Oscars 2023 en la categoria de millor pel·lícula internacional. Ara haurà de superar la criba que en fa l’Acadèmia de Hollywood, qui determina quines entren a la llista de 15 títols que són els candidats definitius.

A l’Auditori de Can Saleta es projectarà aquest nit (21h) dins la programació del Cicle Gaudí. L’entrada general costa 4,50 euros – es pot comprar online aquí i presencialment abans del passi – i hi ha tarifes reduïdes per als titulars del Carnet Jove i per als socis del Club Vanguardia o la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *