La “Supernit a les biblioteques” del Súper3, aquest divendres a Calella

20180514_supernit

L’equipament municipal se suma a l’activitat que promouen el club Súper3 i el Departament de Cultura de la Generalitat per promoure la lectura entre el públic infantil. Els inscrits, una trentena, hauran d’ajudar la Nenúfar i la Matoll a sortir de la biblioteca de la casa seva on han quedat tancades pel malvat Sr. Pla. Per aconseguir-ho, des de Calella s’hauran de resoldre diferents enigmes per aconseguir dos dels números que són necessaris per obrir el cadenat de la superbiblioteca on es troben les elfes de la família del Super3.

L’activitat començarà a les vuit del vespre. Els nens que s’hi han inscrit -ja no queden places disponibles- acompanyats de les seves famílies es tancaran a l’equipament on hauran de superar els enigmes de l’aventura que s’ha preparat per ajudar a obrir la Superbiblioteca on estan tancades la Nenúfar i la Matoll. Hi haurà dues monitores que conduiran l’activitat.

207 municipis i prop de 277 biblioteques municipals oferiran conjuntament aquesta activitat gratuïta gràcies a la col·laboració de la de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquesta activitat s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

La directora de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Dolors Llavall, també ha comentat una de les noves activitats de l’equipament: el Laboratori de Lectura. Es va inaugurar dissabte passar i està adreçat a nens i nenes més grans de 4 anys. Coincideix amb l’objectiu de la supernit: promoure la lectura entre els més petits i i fomentar les visites a les biblioteques com un espai de descoberta, lectura i creació.

És l’activitat que ara es promou a les biblioteques, que és experimentar, ja sigui en el camp científic o literari. Volen fomentar que les persones siguin autodidactes i es formin en allò que els agrada i facin el seu camí.

Com en totes les activitats adreçades al públic infantil i familiar, aquesta també va ser un èxit d’assistència. Va estar conduïda per l’animadora sociocultural Mon Mas.

Dolors Llavall, bibliotecària de Calella des del 1980, ha parlat de l’increment de l’activitat que hi ha a l’equipament de Can Salvador de la Plaça. Cada dia hi passen entre 300 i 400 usuaris i es gestionen a l’entorn de 150 préstecs diaris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat