Les dues cares de l’esport femení a Calella

Equip Sènior Femení del CF Calella (Foto: arxiu)

En un món protagonitzat majoritàriament per homes, amb alguna excepció que altre, l’esport femení malauradament, moltes vegades queda en un segon pla. A la nostra ciutat, tenim les dues cares de la moneda, el Suris Calella de Tennis Taula i el Sènior Femení del Club Futbol Calella. Les primeres, a la màxima categoria estatal, les altres no poden competir perquè no tenen prou jugadores.

Jèssica Hernández, jugadora i entrenador del Suris Calella de tennis taula, ha destacat als micròfons de Ràdio Calella Televisió, l’aposta forta i decidida pel seu sènior femení.

“La veritat és que si, dins el món del tennis taula, sempre diem que hi han clubs que tiren més per la vesant masculina i els que tiren per la vesant femenina, i el Calella és un històric del tennis taula femení, amb resultats i amb èxits.” 

Si el tennis taula femení està més que consolidat, fins i tot jugant a la màxima categoria estatal, en el cas del futbol no és el mateix. Les jugadores del Sènior Femení del Club de Futbol Calella tenen més dificultats a l’hora de competir, que no ho poden fer i amb prou feines entrenar. Tot plegat, per la manca de jugadores. Així ho explicava Sheila Osuna, segona capitana de l’únic equip femení que te el CF Calella.

“Si que em va enveja el futbol, però bé, intentarem aconseguir més noies perquè vinguin a jugar i a veure si en un termini curt de temps, esperem competir i tenir un altre equip femení a la nostra localitat.”

Pel que fa als salaris, la bretxa també és molt important. Jèssica Hernández ha destacat que una jugadora com la Grabiela Feher, jugadora del Suris, i entre les 70 millors jugadores del món, mai arribarà a cobrar com el jugador que està en número 70.

“Aquí la part de discriminació, o digues-li com vulguis, però si que, per exemple, una jugadora com la Gabriela Feher, que és una jugadora que està entre les 70 millors del món, i mai podrà arribar a cobrar el que cobraria el 70 del món del sexe masculí, això és així. Si que hi han diferències, però bé, tot i així encara ens podem “aguantar” una temporada més i això sempre dona gust” 

Els equips femenins del Club Bàsquet Calella, a l’alça

Ja fa uns anys, que el Club Bàsquet Calella ha recuperat els equips femenins, on durant molts anys, a la gran majoria de categories no hi havia presència femenina.

De fet, en els darrers anys, el Sènior Femení ha estat en una categoria més elevada, jugant a 2ª Catalana, mentre que els nois, fins la darrera temporada, jugaven a 3ª Catalana.

Actualment, el club calellenc compta amb 65 jugadores i 6 equips femenins dels 19 que actualment té l’entitat en competició, dos dels quals també són mixtes.

A continuació podeu escoltar l’entrevista íntegra a Jèssica Hernández del CTT Calella i a Sheila Osuna, del CF Calella, avui a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *