La temporada de carxofes encara la recta final amb preus més baixos

IMG_7130

El preu de venda de les carxofes s’ha rebaixat lleugerament aquests darrers dies, coincidint amb el final de la campanya de producció de la verdura. Ho hem anat a preguntar al Mercat Municipal de Calella, on es ven verdura de conreu propi i, per tant, de quilòmetre zero. És en aquest sentit que no es veuen afectats per la situació que han denunciat els pagesos del sud del país i de la qual se n’estan fent ressò els mitjans de comunicació. A l’Ebre, els productors de carxofa en cobren 10 cèntims d’euro el quilo, collats diuen per les empreses conserveves.

Tot i aquesta problemàtica de carácter intern, entre productors i conserveres, ni a les Terres de l’Ebre ni tampoc aquí a Calella, al Maresme, els clients s’han trobat amb una baixada dràstica dels preus de les carxofes. Lleugerament sí, perquè s’està acabant la campanya.

Ho ha explicat Montserrat Gelmà, de la parada de Cal Xoi del Mercat Municipal, on hi ven carxofa de producció pròpia. “Aquests últims dies n’hem abaixat una mica el preu fins a l’1,50 euros al quilo que està ara. És una carxofa molt bona perquè és petita i tendre, i tot i que al Prat se’n produeix i està una mica més cara, ara només hi portem la nostra”, ha indicat.

També té el seu segell el maduixot que fa unes setmanes ven a la parada. Coincideix en què es troba al punt òptim de qualitat, tal i com s’apuntava aquests darrers dies per part de l’UMAC. I diu que en això la clientela de la seva parada ho té molt clar. “Com que ens coneixen de tota la vida, sabem quina maduixa portem i volen la nostra, no la de Huelva”, assegura Gelmà. “Portem tres o quatre setmanes amb maduixa a la parada, i la venem a 1,10 euros la cubeta de mig quilo”, ha afegit.

Només la setmana passada, els maduixaires de l’UMAC van moure unes 10 tones de fruita, que es van vendre en mercats locals i part a Mercabarna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *