La tercera edició del Calella Film Festival reivindica el paper de la dona al cinema

Arriba una nova edició del Calella Film Festival amb un homenatge a les dones: la secció Women’s edition projectarà pel·lícules dirigides o protagonitzades per dones. La composició del jurat és, enguany, paritària. Tindrà lloc del 22 de juny a l’1 de juliol en una setmana plena de pel·lícules, activitats i tallers relacionats amb el món del cinema.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, el director del festival, Jonathan Ruíz, ha destacat la secció Women’s Edition. També ha anunciat que han rebut més de 100 pel·lícules per la secció Low Budget.

En la secció Low budget, hem rebut més de 100 pel·lícules, després està la secció Creative Rosebud Awards, també hem rebut moltes pel·lícules. Aquest any començarem el dia 17 amb les pel·lícules, amb els Women’s Edition, que són pel3lícules dedicades a la dona o dirigides per una dona. Per exemple, tenim Jo, Tonya, que està protagonitzada per una dona, tenim Los archivos del Pentágono, que surt la Meryl Streep, tenim Ladybird, també que és d’una dona i, en general, tenim moltes pel·lícules al Creative i al Low Budget dirigides i protagonitzads per dones.

El president de l’Associació Rosebud, Albert Guinart, ha explicat que per la secció Creative Rosebud han arribat gairebé 50 films, també amb molt de protagonisme femení.

En el Creative Rosebud hem pogut veure unes 40 o 50 pel·lícules per la selecció que tenen molt de nivell, per exemple Jupiter Moon que va ser la guanyadora de Sitges, Matar a Dios va tenir el Premi del Públic. Tenim pel·lícules dirigides, protagonitzades i guionitzades per dones que també a Sundance va tenir molt d’èxit. Buscant un tema de creativitat, la polivalència és molt gran i ens han vingut pel·lícules de tot el món. Respecte el Women’s edition, hem potenciat també en el jurat que hi hagi més implicació femenina i hi ha paritat absoluta, el mateix número de dones que d’homes en el jurat.

Un jurat de luxe que inclou noms guardonats als Gaudí i als Goya. Tots ells seran a Calella per l’entrega de premis del festival.

El Juli Fàbregas és el president del jurat, que s’ha posat en contacte amb ells i la gent ha respost molt bé. Tenim a l’Agustí Villaronga, guanyador d’un Goya i preseleccionat pels Òscar, tenim a Octavi Pujadas que ara està fent la sèrie Cuerpo de élite, tenim a C ristina Brondo, tenim al presentador de Pasapalabra, Christian Gálvez, tenim també a Jaume Balagueró, una de les estrelles director de pel·lícules de terror… tenim un jurat de luxe que vindran el dia de la gala a entregar els premis als nominats.

Activitats destacades com un túnel del terror abans de la projecció de la pel·lícula It o masterclass d’actuació de Juli Fàbregas o per part de la directora de càsting Juana Martínez completen la tercera edició del Calella Film Festival.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *