La vacunació infantil començarà el 15 de desembre amb cita prèvia

Els nens i nenes de Calella que tenen entre 5 i 11 anys podran vacunar-se contra la Covid al nou punt de l’Espai Mercat, que ha entrat en funcionament aquest dijous com a “vacunòdrom”. Salut activarà la campanya d’immunització a partir del dia 15 i ho farà només amb cita prèvia. Els responsables del Departament han recalcat que la vacuna autoritzada per l’EMA, la pediàtrica de Pfizer, és segura per a les criatures i que té un índex d’eficàcia del 90%.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va explicar ahir en roda de premsa que a les criatures se’ls administrarà la formulació infantil de Pfizer, un terç de la dosi que es punxa en adolescents i adults. La convocatòria s’obre per tota la franja d’edat de 5 a 11 anys, havent de demanar cita prèvia per rebre-la en els vacunòdroms o els punts habilitats en determinats CAPs del país.

Es prioritzen sempre els infants de grups de risc i s’obre la citació a tot el grup de 5 a 11 anys. S’havia explorat començar per les edats més altes, però hem vist que per optimitzar els punts de vacunació i l’estratègia. Pensem que és una vacuna diferents que s’ha de posar en horaris diferents i per això s’haurà de fer amb cita prèvia a vacunacovidsalut.cat.

Catalunya rebrà inicialment 234.000 dosis de la vacuna per començar la campanya d’immunització a partir del 15 de desembre, i s’espera una segona remesa per a principis de gener.

Se’ls administraran dues dosis inferiors per evitar efectes secundaris greus, tal com ha explicat el doctor Antoni Soriano, de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de la Vall d’Hebron.

És d’un terç de la dosi que s’administra a adolescents i adults. Serà la mateixa per als infants de 5 i d’11 anys. Des del Ministeri s’ha acordat que s’administraran dues dosis separades per 8 setmanes per reforçar encara més la resposta immunitària.

Les criatures que han passat la malaltia només rebran una dosi després d’entre 4 i 8 setmanes d’haver-se contagiat.

En la roda de premsa s’ha insistit que tots els assajos i fins i tot les vacunacions infantils que ja s’estan fent en d’altres països proven la seguretat de la vacuna.

Països com EUA o Canadà, també Israel, han iniciat la campanya de vacunació. Austràlia i Itàlia ho faran en breu. De fet, als EUA ja s’han administrat més de 5 milions de dosis i no hi ha hagut efectes adversos greus.

La vacunació infantil contra la Covid ha d’ajudar a avançar en el control de la pandèmia, tenint en compte que a mesura que se succeeixen les onades augmenta la incidència en els grups poblacionals més joves. A tall d’exemple, a Calella hi ha cinc grups escolars i 150 confinades, segons dades del portal Traçacovid.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *