Les germanes Vedruna rebran el primer reconeixement institucional del Premi Ciutat de Calella

Les germanes Carme Santeeulària i Enriqueta Matabosc han estat les dues últimes religioses que la congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna ha tingut a Calella

Les germanes de la Caritat Vedruna, la comunitat religiosa que durant 155 anys ha tingut presència a Calella, fins el passat mes de maig, rebrà el màxim reconeixement institucional que atorga l’Ajuntament de Calella. És la primera vegada que s’atorgarà aquesta categoria del Premi Ciutat de Calella, demà dissabte 11 de desembre en una gala a l’auditori de Can Saleta, amb accés lliure i aforament limitat, que Ràdio Calella TV retransmetrà en directe a partir de les 19h. La regidora de Participació, Cindy Rando, ha posat en valor la contribució de les germanes en la consolidació del sistema de salut al territori gràcies a la seva dedicació a l’hospital i a les persones més necessitades.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Rando ha subratllat la determinació del Govern encapçalat per Montserrat Candini de reconèixer el paper “imprescindible” de les germanes en el funcionament de l’hospital, des del 1866 i fins la mort de la germana Magda Planiduria, l’abril passat.

Vam considerar que les germanes Vedruna portaven molts anys a Calella realitzant una feina molt important, i que era oportú fer-los el reconeixement. Des d’un primer moment, l’alcaldessa va posar el seu nom sobre la taula perquè entenia que se’ls havia d’atorgar en aquesta primera edició.

El lliurament del guardó es farà demà dissabte 11 de desembre a l’auditori de Can Saleta, en un acte presidit per l’alcalde accidental, Marc Buch, que farà entrega del Premi Ciutat de Calella a la provincial de Girona, Pilar Casanovas. Llavors també es donarà a conèixer la decisió popular sobre el reconeixement a l’entitat, al qual hi opten l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) i Foto-Film Calella.

La regidora de Participació s’ha emplaçat a l’obertura del sobre amb el resultat perquè es conegui quantes votacions s’han aplegat en la convocatòria del 2021, marcada per l’anunci de Foto-Film Calella de voler renunciar en un principi a la candidatura i posteriorment demanar el suport per a l’AVAH. Els seus màxims representants van mostrar-se incòmodes amb aquest model de reconeixement que, segons van expressar, posa “en competició” entitats que treballen en favor de la comunitat des de diferents àmbits. Una circumstància que Rando ha reconegut que portarà al Govern a obrir una reflexió sobre el Premi Ciutat de Calella.

Suposo que ens haurem de seure i fer la valoració. L’equip de Govern decidirem el que sigui millor per a la ciutadania. Ara mateix no puc dir si el canviarem o no, però el que està clar és que farem una pensada per fer la valoració de tot plegat.

En tot cas, la regidora de Participació ha recordat que els candidats al Premi Ciutat de Calella són a proposta de la ciutadania. Enguany, ha quedat desert el reconeixement en la categoria individual.

Crida a seguir votant per al Pressupost Participatiu

Fins el 13 de desembre es pot votar pels quatre projectes finalistes al Pressupost Participatiu del 2021, dotat amb 100.000 euros. La responsable de l’àrea ha animat als calellencs i calellenques a col·laborar en la presa de decisions.

Ens importa que la ciutadania decideixi entre les propostes considerades vàlides. Demano que ho facin, que és molt fàcil amb un click des de qualsevol dispositiu; o anant a la Festa de la Participació de dissabte a la Plaça de l’Església.

En el cas de la convocatòria juvenil, s’ha modificat el calendari inicialment previst i no serà fins el pròxim mes de gener quan es faran les assemblees als centres educatius de Calella, a partir del qual s’establiran les propostes candidates a executar-se amb la partida de 10.000 euros que s’ha assignat en el pressupost municipal del 2021.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *