La vicepresidenta de l’AMI diu que ara és el moment dels valents per la cacera de bruixes de l’Estat

AMI_ANNABEL_MORENO

L’alcaldessa d’Arenys de Mar i vicepresidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Annabel Moreno, ha assegurat que Catalunya només té una oportunitat, que és tirar endavant per ella mateixa. Per això, ha declarat que ara és el moment dels valents, en el que molts polítics continuaran lluitant per la República Catalana tot i la cacera de bruixes que, afirma, s’està fent des de l’Estat espanyol.

Són declaracions d’Annabel Moreno avui al seu pas pel programa La Ciutat.

És un moment penso que dels valents, perquè amb aquesta cacera de bruixes que ens estan fent des de l’Estat espanyol a tot el que faci olor a independentista, és una manera de demostrar que el voler la República Catalana no va ser idea de quatre eixelebrats, sinó que és idea de la gran majoria del país i així s’ha demostrat al llarg de totes les comeses electorals que hem tingut els darrers mesos. Per tant, si van imputant els càrrecs polítics n’hi ha molts al darrere que estem disposats a continuar lluitant.

Moreno ha indicat que, degut al seu càrrec com a alcaldessa i coordinadora del referèndum d’autodeterminació a Arenys de Mar, dos agents policials la van seguir durant els dies previs a la consulta.

És dur, perquè durant els dies previs a l’1 d’octubre –jo vaig ser la coordinadora de l’1 d’octubre a Arenys de Mar– i no puc dir-ho del cert, penso, presumptament, que m’estaven seguint dos membres d’un cos de seguretat i em van seguir durant bastants dies. Un dels dies que em van seguir, jo anava amb els meus fills al cotxe i jo els veia darrere, amb una furgoneta seguint-me. No sempre eren els mateixos però sempre portaven la mateixa furgoneta. I penses, de debò que m’esteu seguint fins a casa meva amb els meus fills aquí perquè sóc alcaldessa d’un poble que no he fet res dolent, que no som terroristes, que l’únic que volem és votar.

Moreno és vicepresidenta de l’AMI des de fa només sis dies, va prendre possessió del càrrec el passat 15 de març. Tot i així, creu que té el telèfon intervingut des de fa molt de temps.

Segurament jo tinc el telèfon punxat des de fa molt de temps. Jo penso que sí, però no d’ara. De fa molt, molt de temps. No ho se del cert, però posaria la mà al foc. Lluitem per uns ideals i ja se que sona molt utòpic i molt de conte de fades, però lluitem per uns ideals i per fer una societat millor i algú s’hi ha de posar al davant.

L’alcaldessa afirma que el seu títol com a advocada no té cap valor i que ha perdut el sentit jurídic que la va impulsar a començar. Tot plegat a causa de que la justícia espanyola, assegura, deixa molt que desitjar.

Jo pel sol fet, com a alcaldessa, de deixar fer el referèndum de l’1 d’octubre a Arenys de Mar jo estic imputada. Jo vaig haver d’anar a declarar davant de fiscalia. I te n’adones que la justícia en aquest país, la democràcia en aquest país estan en hores molt baixes. Jo de professió sóc advocada i ja fa molts mesos que estic dient que el meu títol d’advocada no serveix de res, perquè tot el que vaig aprendre a la universitat ara no té cap valor, perquè el sentit jurídic que jo tenia fa uns mesos ja no el tinc, perquè la justícia espanyola deixa molt que desitjar.

La vicepresidenta de l’AMI ha posat de relleu que, tot i que des de la Generalitat es poden fer moltes coses, des dels municipis es pot fer molt més.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’alcaldessa d’Arenys de Mar i vicepresidenta de l’AMI, Annabel Moreno.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *