Catalunya es queda sense Sant Jordi

Sant Jordi plaça

Les restriccions laborals i de circulació de l’Estat d’Alarma han fet prendre una decisió molt dura pel món literari, i per la societat catalana en general, que viu Sant Jordi com la seva gran festa major i un moment per celebrar la cultura i l’amor. El Gremi de Llibreters comunicava ahir que s’haurà de suspendre perquè en les actuals circumstàncies, amb una paralització de la indústria literària i de les pròpies llibreries, és impossible preparar l’engranatge per a la celebració. Tampoc hores d’ara es pot preveure si el 23 d’abril s’haurà aconseguit frenar la corba de propagació del coronavirus. Des de La Llopa de Calella, Xavier Gamell, es reconeix que la notícia és un cop molt dur per a tot el sector.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Gamell assegura que les condicions impedeixen muntar el Sant Jordi, que implica abastir les llibreries i, el mateix 23 d’abril, muntar parades al carrer.

Els propis editors han parat màquines des que es tanquen les llibreries. Ara és tot molt incert, però en aquestes condicions no es podia celebrar Sant Jordi (…) És molt perjudicial per a les llibreries, moltes estan perill perquè veritablement és una patacada molt forta.

Sobre la possibilitat d’organitzar una celebració alternativa, tampoc Gamell ho veu molt clar.

Ells parlen de fer una celebració a principi d’estiu, pels volts de Sant Joan, però ja veurem perquè ara mateix no es poden fer plans perquè cada dia hi ha notícies més negatives.

Segons el decret d’Estat d’Alarma, els quioscs de premsa també són establiments comercials de primera necessitat i, per això, la Llopa ha mantingut l’activitat, tot i que reduint l’horari a només els matins. També ofereixen el servei d’entrega a domicili, que pel moment està tenint una bona acollida.

Nosaltres ho portem a domicili, truquem al timbre i es paga amb targeta (…) Ahir va ser el primer dia i ja vam fer quatre serveis.

L’ordre de confinament no afecta a la distribució de premsa, que està garantit en tot el seu engranatge, des de les rotatives fins al punt de venda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *