El menjador social demana a la gent que els hi porti menjar

El menjador social de Càritas de Poblenou ha fet una crida per recollir productes de primera necessitat per a les famílies més vulnerables. La crisi generada pel coronavirus només ha fet que agreujar la greu situació en la qual vivien desenes de persones i que depenien directament del menjador social per poder tenir un plat a taula. Ara amb les restriccions per la Covid-19, el menjador continua tancat, però donen el menjar cuinat per emportar. També ho acompanyen de pa, fruita i llet. I és per això que fan una crida a les donacions per poder mantenir aquest servei adaptat i garantir un àpat a persones amb situació de vulnerabilitat de les poblacions de Pineda de Mar i Calella.

En concret demanen llet, galetes, llegums cuites – com mongetes, cigrons o llenties-, verdura cuita, tomàquet fregit, ous i fruita. També demanen que, dins del possible, els recipients no siguin vidre. El president de Càritas Poblenou ha explicat que les entregues es poden fer en el mateix menjador de l’Avinguda Mediterrània 40, de dilluns a divendres de 12 h a 13.30 h.

Necessitem que ens portin menjar a causa de la greu situació que estem vivint. Ha estat una crida que fem en un moment puntual i la veritat és que hem tingut una gran resposta per part de la ciutadania. Pot ser d’aquí dos dies o la setmana que ve ens veiem amb l’obligació de dir ja no podem agafar més menjar perquè estem coberts.

Marín també ha parlat de la situació actual del menjador social. Aquests dies estan assistint entre 35-40 persones al dia, el que significa un 30% més que abans de la crisi sanitària. De moment només serveixen un àpat diari i estan pendents de poder recuperar els sopars.

Estem assistint a un total de 35-40 persones al dia per dinar. De moment només podem fer un àpat i estem mirant a veure com i quan podem recuperar els sopars. La situació és greu, ja que molta gent no té feina, està a l’atur o en situació d’ERTE.

Marín també ha reconegut que si el menjador social ha pogut tirar endavant, ha estat en gran part a un grup de joves voluntaris que els ha agafat el relleu i han assumit el compromís de mantenir els serveis. Ha explicat que hi ha 18 joves que hi estan col·laborant, i només cinc persones més grans, ja que la resta de voluntaris habituals són persones de més edat i població de risc.

El president de Càritas també ha volgut agrair públicament el suport i ajuts, que els hi estan donant des de diferents associacions i entitats. De fet el menjador se sosté gràcies a les subvencions que rep per part de diferents associacions i administracions com l’Ajuntament de Pineda de Mar. Marín també ha explicat que té pendent una reunió amb el regidor de Política Social de l’Ajuntament de Calella per poder acollir-se a algun ajut.  Amb tot, ha assegurat que la voluntat hi és per part del consistori calellenc i confia en que podran arribar algun acord.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *