ICV proposa la creació d’un Espai de Diàleg davant la situació política de Catalunya

ple_conjunt00000000

En l’última sessió del Ple Municipal es van debatre fins a dues mocions sobre la situació política i social a Catalunya. Això no és un fet puntual, de fet, el procés ha estat un tema molt present en l’Ajuntament de Calella, tant de portes endins com de portes en fora, a la ciutat. En aquest context, el grup d’ICV-EUiA va plantejar dilluns la creació d’un espai de diàleg a imatge de l’Espai de Convivència i Democràcia que s’ha impulsat al Parlament de Catalunya. L’alcaldessa va agafar el guant que li va llençar el regidor Sebastián Tejada, portaveu del grup municipal d’ICV.

Els ecosocialistes asseguren que cal parar la dinàmica de mocions en les quals cadascú reflexa el seu posicionament per crear una situació en la que tothom hi tingui cabuda, sense exclusió. L’objectiu és contribuir a crear un ambient de diàleg que doni les eines per actuar de forma unitària en el futur, un futur que Tejada veu molt proper. Per aquest motiu, ha enviat una carta a l’alcaldessa en la que demana que convoqui aquest espai el més ràpidament possible.

Jo vaig proposar que, per una lògica natural, és l’autoritat i per la seva situació, hauria de ser la senyora alcaldessa la que fes la convocatòria. L’alcaldia és una posició de prestigi dintre de la localitat i permet fer un lideratge. El primer és aconseguir que vinguin a aquest espai, és més fàcil que ho aconsegueixi l’alcaldessa que qualsevol altre promotor. A partir d’aquí, nosaltres diem que ha de ser un espai obert. Evidentment, els partits polítics han de ser-hi, les entitats que vulguin també han de ser-hi, els sindicats i els ciutadans que vulguin participar, ciutadans compromesos que a la nostra ciutat n’hi ha molts ciutadans crítics que tinguin ganes de participar.

Amb aquest espai de diàleg, ICV-EUiA vol tornar a la “normalitat democràtica” i deixar de banda el que consideren “pactes antinaturals”. Tot plegat, amb l’objectiu de que la situació política nacional no afecti de forma negativa a la convivència i la gestió municipal.

El que per nosaltres és clau és que aquesta situació impedeix que grups polítics  que s’han de relacionar d’una manera lògica en benefici de la ciutat ho facin, i en definitiva, aquests blocs que es creen d’una manera antinatural per un tema “fora de la competència municipal” acabi afectant a la convivència municipal i acabi afectant a la gestió municipal, condemnant-nos d’alguna manera a que hi hagi pactes una mica antinaturals ja que aquells grups que tinguin una certa connivència, similituds d’estratègies en l’àmbit de ciutat, l’àmbit econòmic, l’àmbit cultural, no hi hagi manera de que parlin. En definitiva, nosaltres volem tornar a la normalitat democràtica.

Externalització de la sala de control de la Policia Local

Sebastián Tejada ha explicat que l’equip de govern s’està plantejant obrir un concurs per licitar les places de gestió de la sala de control –l’espai on es prenen les decisions quotidianes– de la Policia Local a una empresa externa, una iniciativa a la qual el seu partit s’oposa per dos motius.

Nosaltres creiem que, per dos motius, aquesta funció no deu recaure en una entitat privada. En primer lloc, perquè treballar amb aquestes dades creiem que exigeix la categoria de funcionaris, el funcionari té un compromís especial amb la ciutadania. D’altra banda, nosaltres no som partidaris d’externalitzar, al contrari. Si estem en un 50% o un 60% d’interinitat, aprofitant aquesta possibilitat de contractació o de promoció interna, volem que aquests llocs de treball siguin desenvolupats per funcionaris.

El govern central ha arribat a un acord amb els sindicats perquè els ajuntaments que estiguin en situació de solvència econòmica puguin establir una estratègia per millorar les condicions de treball dels treballadors municipals. Un acord que es veurà reflectit un cop aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat. D’aquesta manera, un cop aprovats els Pressupostos, l’Ajuntament podria contractar més personal. Per això, el portaveu d’ICV ha realitzat la següent demanda.

El que demanem a l’equip de govern és que esperi una mica, segurament serà un mes o dos mesos, a que amb els Pressupostos de l’Estat es promulgui aquest acord i que elimini, que s’oblidi d’aquesta opció d’externalitzar la sala de la Policia i esperi, si cal, a convocar les places que calgui, ja sigui per promoció interna o per nova contractació de persones degudament formades que puguin complir les seves aspiracions i que tingui el paper de funcionari que puguin treballar amb aquesta documentació, amb aquestes dades que són sensibles amb absoluta tranquil·litat i confiança per a tothom.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al portaveu d’ICV-EUiA, Sebastián Tejada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat