L’AAVV Calella Centre promourà el moviment de la Marea Blanca a l’àrea sanitària de la Corporació

Activites de la plataforma Marea Blanca en una mobilització a Barcelona
Activites de la plataforma Marea Blanca en una mobilització a Barcelona

L’Associació de Veïns Calella Centre s’adherirà a la plataforma Marea Blanca en defensa de la sanitat pública i en promourà el moviment a l’àrea sanitària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’entitat veïnal calellenca vol donar suport i fer d’altaveu de les reivindicacions dels professionals dels hospitals de Calella i Blanes amb qui s’ha reunit recentment per conèixer de primera mà les condicions de treball i del servei.

I el que els han explicat confirma la preocupació que l’associació veïnal ha manifestat tenir en relació al servei sanitari. Ho ha dit el seu president, Manuel Garcia, qui es va reunir a principis de mes amb els representants dels cinc sindicats de treballadors que constitueixen el comitè d’empresa dels hospitals de Calella i Blanes.

Ha anunciat que per fer d’altaveu a les seves denúncies i reinvindicacions, l’Associació de Veïns Calella Centre ha decidit adherir-se a la Marea Blanca en defensa de la sanitat pública i organitzar de foma coordinada la seva activitat a l’àrea sanitària.

“Escoltant-los t’anodes que cal donar més impuls a les seves reivindicacions per a millorar els hospitals de Calella i Blanes”, ha indicat Garcia, qui ha anunciat que es reunirà avui amb el col·lectiu de Blanes que es va mobilitzar arran del cas de la nena que va morir el pasat mes de gener a l’hospital de la població. “Es tractarà d’agafar tota la zona, des de Calella, i impulsar aquí el moviment de la Marea Blanca”, ha declarat a Ràdio Calella TV.

Garcia confirma que el moviment de Marea Blanca comptarà amb la participació activa dels professionals sanitaris. Tant això com les activitats que se’n deriven es començaran a plantejar aquesta setmana.

Igualment, tenen pendent una reunió amb la direcció de la Corporació per tenir una visió àmplia sobre la situació del servei sanitari a l’àrea i les problemàtiques i deficiències que denuncien els sindicats. Aquests es resumeixen en dos: falta de personal i un instrumental obsolet. Però per Garcia el problema nuclear és el model de gestió, concertada en el cas de l’Alt Maresme i la Selva.

“Com a moviment veïnal optem perquè els hospital siguin públics davant del fet que ara hi hagin interessos contraposats entre els usuaris i els que dirigeixen la sanitat. Pensem que en poc temps podríem veure la diferència”, ha manifestat Garcia.

L’Associació de Veïns Calella Centre anuncia que seguirà ametenent a les gestions i moviments que en l’àmbit públic es facin per millorar el servei sanitari i el que pugui dir el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, en la visita anunciada per aquest mes de febrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *