L’accés a la Fàbrica Llobet-Guri s’ha de fer des d’avui per l’entrada de Sant Pere

fotograma_obres_fabrica

L’accés principal a la Fàbrica Llobet-Guri està des d’avui tancat amb motiu de les obres que s’estan fent a l’equipament municipal per preparar-lo per l’arribada de l’Escola Salicrú. S’ha habilitat una entrada alternativa pel carrer Sant Pere, que hauran d’utilitzar tots els usuaris dels diferents serveis que acull. La tinent d’Alcaldia de Patrimoni de l’Ajuntament de Calella, Núria Parella, ha confirmat a Ràdio Calella TV que aquesta setmana hi ha prevista una reunió amb l’empresa adjudicatària del projecte en la qual es determinarà la data d’inici de les obres i, per tant, quan es podrà fer efectiu el trasllat del centre educatiu.

S’intensifiquen les feines per adequar la Fàbrica Llobet-Guri de cara a l’entrada dels operaris que realitzaran el projecte d’adquació de l’equipament perquè aculli l’Escola Salicrú. Ara mateix, estan treballant a la nau central, que s’enderrocarà totalment per deixar-hi una superfície a l’aire lliure on hi haurà el pati del centre.

És per això que l’accés a l’equipament s’ha de realitzar des d’avui per una entrada alternativa a la porta principal, que s’ha barrat al pas. “Totes les dependències municipals, l’Escola Oficial d’Idiomes i l’hotel d’entiats de la primera planta tenen accés pel carrer Sant Pere, per la plaça de la Policia com n’hi diem tots, on s’hi han col·locat fletxes indicadores. El Centre de Tecnificació de Tennis Taula tindrà l’accés habitual excepte en la franja de 17h a 19h: com que hi ha molts nens hem pensat que podria resultar perillós i que és millor entrar per la sala polivalent”, ha detallat la primera tinent d’Alcaldia de Patrimoni, Núria Parella, qui ha afegit que Gestvia i la sala polivalent no estan afectats per aquests canvis.

Parella ha detallat quin és el calendari d’obres més imminent. L’enderroc s’allargarà durant un mes i, en paral·lel, es continuarà adequant la primera planta de l’ala oest de la fàbrica on s’hi traslladaran les dependències municipals. “Hem començat traient vidres i portes, però de cara a dimecres i dijous començaran a entrar les màquines i es farà l’enderroc gros”, ha anunciat.

Ja fa temps que hi ha moviment d’operaris a la fàbrica, d’acord amb el Pla d’Usos redactat per reubicar serveis i espais i alliberar l’equipament per encabir-hi l’escola. En aquest sentit, s’està habilitant una nova escala d’emergència i s’han reubicat els camerinos de la sala polivalent i els vestuaris del Centre de Tecnificació de Tennis Taula.

La primera tinent d’Alcaldia ha demanat comprensió i paciència als usuaris i treballadors dels diversos serveis i equipaments que hi ha a la fàbrica per les molèsties que puguin ocasionar les obres.

 

Reunió per fixar data d’inici del projecte de trasllat del Salicrú

Aquesta setmana hi ha convocada una reunió a Infraestructures de la Generalitat de Catalunya amb l’empresa adjudicatària de les obres d’adequació de la Fàbrica Llobet Guri, en la qual, i segons Parella, es podria determinar la data d’inici del projecte. “És imminent”, ha afirmat la tinent d’Alcaldia de Patrimoni de l’Ajuntament de Calella.

L’empresa CRC Obras y Servicios serà l’encarregada d’executar el projecte, que s’haurà de resoldre en un termini de 14 mesos.

El projecte de la nova escola Salicrú puja a gairebé 5 milions d’euros i està finançat íntegrament per la Generalitat de Catalunya. Alguns treballs de preparació de l’equipament, com per exemple l’enderroc de la nau central que ha començat aquesta setmana, sí que s’imputen al Pressupost Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *