L’actualització de sous del personal municipal queda momentàniament frenada

La plantilla de la Policia Local va ser un dels primers col·lectius a qui es va actualitzar el sou
La plantilla de la Policia Local va ser un dels primers col·lectius a qui es va actualitzar el sou

El 2022 es tancarà sense acord entre Ajuntament i sindicats sobre els col·lectius de treballadors públics amb qui es continuarà el procés d’actualització salarial que es va iniciar el passat mes d’octubre amb Policia Local, brigades municipals i les educadores de l’escola bressol municipal. L’aplicació dels resultats de la valoració de llocs de treball aprovada pel Ple Municipal s’havia pactat en tres fases, i les següents s’apuntàven per a principis del 2023 i 2024. Hores d’ara, tampoc hi ha res definit quant al calendari a l’espera de conèixer les disponibilitats pressupostàries que determinarà el superàvit. El responsable d’administració local de la UGT al Maresme, Ángel Caparrós, dona per fet que l’augment de despesa previst al capítol 1 només es podrà afrontar a partir del romanent de tresoreria. En una entrevista a La Ciutat, el representant sindical ha manifestat que els tràmits es poden resoldre durant el primer trimestre, fins a finals de març. Si s’allarguen, diu que reclamaran que s’efectuï el pagament amb caràcter retroactiu des de principis d’any.

En una assemblea de treballadors celebrada a principis de setmana, UGT va informar a la plantilla municipal que tenia el compromís del Govern d’efectuar el segon pagament de la VLT abans del mes de maig, en funció de les disponibilitats pressupostàries. Serà un cop es conegui el romanent de tresoreria – superàvit – resultant del tancament de l’exercici d’aquest 2022 i es pugui derivar al capítol de personal. Es la mateixa fórmula que es va utilitzar per afrontar la primera actualització.

En una entrevista al programa La Ciutat, Ángel Caparrós, responsable d’administració local del sindicat al Maresme, ha explicat que s’han emplaçat a una nova reunió a finals de gener i ha apuntat que hi ha fórmules per agilitzar el tràmit i enllestir-lo durant el primer trimestre per tal de complir el compromís amb els treballadors. En cas contrari, si el procés s’endarrereix, diu que demanaran que l’actualització de sous es faci amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener del 2023.

La normativa marca una data límit per aprovar-lo, que és el 31 de març, però es pot fer abans. El gener es podria liquidar si es tenen els números, i es pot fer per decret d’alcaldia sense haver-los de sotmetre a votació del Ple Municipal. Hi ha fórmules més àgils (…) Si s’endarrerís, reclamarem que el pagament s’efectuï amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener.

En les negociacions amb el Govern, la part sindical ha proposat que entrin en el segon paquet d’actualització retributiva els col·lectius que tenen treballadors amb les categories professionals més baixes. En el cas de l’administració pública, correspondrien al llocs de treball amb la classificació AP i C2.

Amb tot, Caparrós ha defensat la priorització que es va fer a l’octubre i va incloure la plantilla de la Policia Local – excepte els comandaments –, les brigades municipals i les educadores de l’escola bressol municipal. Representen el 50% del personal municipal, format per uns 180 treballadors. Ha insistit que la seva voluntat ha estat sempre que l’aplicació de la VLT es fes d’un sol cop i per al 100% dels treballadors, però això topava amb els criteris tècnics sobre els que es recolzava el posicionament de l’executiu.

La nostra opció era fer-ho per col·lectius, per intentar agradar als tècnics de l’Ajuntament, i a més que estiguin formats per grups de categories inferiors: AP i C2. Això és el que vam fer: col·lectius i grups professionals baixos.

S’estima que l’aplicació dels resultats de la valoració de llocs de treball tindrà un impacte global en els comptes públics de 460.000 euros.

Des d’UGT es reconeix que l’acord per fer-ho en tres fases està provocant una doble escala salarial que, segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, crea malestar dins de la plantilla municipal.

És injust que un treballador comenci a cobrar ara i un altre, d’aquí a divuit mesos. Ho reconeixem però no tenim altres fórmules d’aplicar la valoració segons els criteris de l’Ajuntament. La nostra idea era fer l’abonament en una sola tongada, però se’ns va negar des d’un principi.

Des del sindicat UGT s’ha enviat un escrit al conjunt de la plantilla municipal per traslladar-los la realitat de la situació actual i ser el màxim de transparent, oberts a atendre qualsevol consulta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *