Candini: “A La Bruna se’ls hi han colat delinqüents”

Imatge d'arxiu

Montserrat Candini reclama la immediata desocupació de l’antic Hostal La Gaviota per “sentit comú” i pel bé del conjunt dels calellencs. Considera que s’ha arribat al límit i que s’ha d’acabar amb el focus de conflictivitat en què s’ha convertit i que pateixen sobretot els veïns. En una entrevista a La Ciutat, l’alcaldessa ha referit un total de 73 requeriments d’intervenció policial per baralles a l’interior de l’immoble, alteració de l’ordre públic, maltractament d’animals o fins i tot denúncies per robatoris i per robatoris amb intimidació. Ha explicat que també preocupa la deixadesa i la brutícia que s’hi acumula.

És per això que ara ha enviat un escrit a la titular del Jutjat d’Arenys de Mar que porta el cas sol·licitant l’execució de l’ordre de llançament.

Tant jo com la secretària de l’Ajuntament parlem gairebé a diari per intentar agilitzar el procés.

L’alcaldessa ha exposat que la sol·licitud es realitza després d’haver donat alternativa habitacional a les persones en situació de vulnerabilitat que hi residien i quan les dades epidemiològiques han fet el tomb respecte el novembre del 2020.

Des de l’àrea de Política Social hem fet un treball quirúrgic, analitzant un per un els casos de famílies amb menors i malalts, per trobar-los un habitatge o en habitacions de lloguer. Les persones vulnerables estan rebent atenció i protecció per part dels serveis públics.

El consistori té constància que la majoria de persones que viuen a l’antic hostal del carrer Diputació són persones vinculades al moviment ocupa i antisistema. Però que també hi han trobat sostre delinqüents. Ho ha afirmat amb rotunditat, referint-se a les dades d’intervencions policials que s’hi han fet. Algunes per episodis com el llançament d’objectes contundents des dels balcons, que es van captar en imatges.

La radiografia que tenim dels ocupants de La Bruna és de persones vinculades al moviment antisistema i se’ls colen també personatges que són delinqüents. Això és així. La Policia Local hi ha fet serveis per robatoris.

L’alcaldessa titlla d’irresponsables al grup de persones que van impulsar el projecte i que s’han encarregat de coordinar-lo per no haver actuat davant d’aquests fets. I per assegurar ara que han deixat de fer-hi tasques de mediació amb el veïnat i de supervisió del centre.

Ho van plantejar inicialment com un espai de debat cultural, un centre social, però ha acant sent això amb tota la complicitat i la responsabilitat de la senyora Llamas i els que li fan costat.

Candini ha dit que en moments de molta dificultat, que n’hi ha hagut, ha resultat impossible contactar amb la portaveu del grup de coordinació, Ariadna Llamas, que ahir va ser entrevistada a La Ciutat al fil de l’empadronament institucional d’alguns residents de La Bruna. L’alcaldessa ha informat que s’han tramitat les inscripcions al padró de 7 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *