L’Ajuntament actualitzarà el valor dels edificis públics

fabricallobet

Ho va anunciar ahir en el Ple Municipal el tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, arrel d’una intervenció d’ICV. La valorització podria fer variar els resultats anuals del consistori però Sitjà va apuntar que el resultat, a priori, no posaria en risc l’economia municipal. Des de l’any 1991 que no es fa una valoració del patrimoni propietat de l’Ajuntament.

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda va informar també que s’han canviat les assegurances del consistori per unes més econòmiques.

Des de 1991 i pràcticament des de l’any 200 no hi ha masses constàncies més que l’amortització que s’ha anat fent global dels béns i l’increment si és que s’han aportat noves inversions. Quant a final de l’any passat, que ja havíem aprovat els pressupostos, ens vam posar a revisar totes les assegurances de la casa, que a més vam acabar fent un nivell d’assegurances més econòmic a partir de l’ACM, ja vam arribar a la determinació que havíem de fer aquest encàrrec. En quan a que això pugui qüestionar de manera important la bondat de l’economia de l’Ajuntament, nosaltres, i avalats per la impressió dels professionals, ens diuen que això no ens fa entrar en cap risc, però si que és veritat que val la pena que ens posem al dia.

L’anunci del tinent d’Alcaldia Hisenda respon a una pregunta del regidor d’ICV Sebastián Tejada, qui va afirmar que no saber el valor actual dels equipaments posa en dubte la credibilitat dels comptes de l’Ajuntament. Per això, Tejada va demanar que es destini una partida del Pressupost de l’any 2019 a fer una valoració actualitzada dels actius del municipi i un inventari dels béns immobles.

S’ha de fer un notabilíssim acte de fe per creure que la partida més voluminosa del balanç, superior a 24 milions d’euros, respon al seu valor real, i si no sabem el valor de cada peça, com podem saber el valor del conjunt? I això també té incidència en la credibilitat general dels nostres comptes, o si més no, sobre la valoració que es pot fer sobre la qualitat de la nostra salut econòmica. […] És ben coneguda l’escassa fiabilitat de les dades del registre de la propietat, cosa que podria donar a circumstàncies inversemblants, com desconèixer que som propietaris d’alguna cosa o considerar que ho som sense ser-ho.

Tejada també va retreure a l’equip de govern que no faci més inversions en la ciutat per tal de retenir els joves i el talent. Per aquests motius, el regidor ecosocialista va votar en contra de l’aprovació del Compte General del 2017 que tanca en positiu prop d’un milió i mig d’euros dels quals mig milió es van destinar a la reforma de l’Hostal Vell.

L’aprovació va tirar endavant amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions d’ERC i la CUP.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *