En marxa una nova marató de donació de sang

Donació de Sang

Calella torna a ser solidària amb la celebració d’una nova marató de donació de sang que s’allarga durant 12 hores. De 10 del matí a 10 de la nit.
Enguany s’ha arribat a la vuitena edició i es fa com sempre a l’Ajuntament Vell. Des de primera hora ja hem pogut veure els primers donants.

La Marató d’avui es va començar a preparar al mes de juliol. Creu Roja, l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial, el Mercat Municipal i tots els centres educatius de la ciutat s’hi han implicat de forma directa, sobretot ajudant a difondre la Marató.

Les maratons solen doblar el nombre de donacions i se n’hi registren forces de gent nova. L’any passat hi va haver 250 donacions, 40 de les quals eren de persones que donaven sang per primera vegada. També hi va haver 30 persones que hi van anar però no van poder donar sang per motius mèdics.

Des del Banc de Sang a la comarca del Maresme es marquen com a objectiu arribar a la nit amb tres-centes donacions

L’encarregada de donar el tret de sortida a la Marató de Sang de Calella ha estat l’alcaldessa. Montserrat Candini ha recordat la pedagogia constant que es fa tant des del propi Banc de Sang com també des de l’Ajuntament per deixar constància de la importància de ser donant.

Al llarg del dia s’han previst diferents activitats lúdiques per animar a tothom a donar sang. De fet, no hi ha excusa ja que es podrà donar sang al llarg de 12 hores.

L’alcaldessa ha dit que la jornada d’avui es viu des del consistori d’una manera especial.

Recordem que els homes poden donar sang quatre vegades a l’any, i les dones tres vegades a l’any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *