L’Ajuntament preveu incorporar el nou inspector de la Policia Local “el més aviat possible”

Només una persona s’ha presentat al procés per cobrir provisionalment la plaça d’inspector en cap de la Policia Local, que aquest dijous 31 de juliol quedarà buida per la jubilació de Joan Vilademat. Però no sembla que el relleu es produeixi de forma immediata, a tenor de les paraules del portaveu del Govern i responsable de Seguretat, Josep Torres, que en declaracions a Ràdio Calella TV ha assegurat que no és un aspecte que hagi de preocupar perquè el servei de les pròximes setmanes i de tot l’estiu està planificat.

L’Ajuntament de Calella encara no ha conclòs el procés per cobrir la plaça de cap de la prefactura de la Policia Local, al qual només s’hi ha presentat una persona que ha presentat un currículum que la comissió creada expressament per fer-ne el seguiment ha valorat positivament.

Pel tinent d’Alcaldia Torres qui opta al lloc de treball compleix les expectatives del Govern Municipal i l’àrea que ell lidera. I ha afegit que no ha de preocupar amb excés que encara no hi hagi data perquè es faci efectiva la seva incorporació, com tot apunta que passarà. D’ell o d’ella, no n’ha volgut donar cap altra informació.

Crec que el candidat compleix les expectatives, almenys d’aquesta Regidoria. El relleu no es podia fer fins que la persona que està actualment marxa (…) L’inspector ha deixat tot l’estiu planificat, estem tranquils, i tenim gent competent dins la prefactura i ells seran els que faran la feina que pertoqui.

La persona que relleverà Joan Vilademat, que es jubila aquest pròxim divendres 31 de juliol, arribarà a la prefactura de la policia Local amb un contracte de comissió de serveis, ocupant la plaça de forma provisional fins que es convoqui el concurs oposició, que és la voluntat expressada per l’equip de Govern de Junts per Calella i el PSC.

Necessitàvem la figura d’Inspector per tirar endavant el temps necessari fins que es prepari el concurs per convocar la plaça, que és l’única manera de cobrir-la. Aquesta persona vindrà en comissió de serveis per 1 any, prorrogable a 1 any més. És el temps que valorem que necessitarem per convocar el concurs.

I durant aquest temps, la persona que es posi al capdavant de la comissaria cobrarà menys que el seu predecessor, per la mateixa feina. Aproximadament uns 1.500 euros anuals menys, tot i que la seva retribució ha quedat actualitzada per acord plenari. El tinent d’Alcaldia Torres ha aclarit que tot plegar es deu a la pèrdua d’un complement personal que sí cobrava Joan Vilademat.

Si no s’hagués fet el tràmit plenari, el nou inspector cobraria per sota de la gran majoria de la zona. I això perquè h ha un salari en catàleg del 2006 que se situa per sota del que cobra l’inspector actual, que té un complement que amb la seva jubilació desapareix. Per aquesta raó vam fer l’aprovació en ple del lloc de treball de l’inspector perquè mantenir la retribució.

Segons Torres, amb l’acord plenari, el nou inspector en cap de la Policia Local passarà a cobrar un sou equivalent a la mitjana dels màxims comandaments de les comissaries de la zona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.