L’Ajuntament de Calella instal·la nous contenidors soterrats

A diversos carrers de la ciutat s’han fet actuacions de millora dels punts de recollida selectiva, substituint completament els contenidors o soterrant els que faltaven. El cost d’aquests canvis ha anat a càrrec de l’empresa concessionària de la neteja, Urbaser.

El tinent d’Alcaldia de Territori i Obres Públiques, Jordi Sitjà, ha explicat les actuacions que s’han portat a terme.

S’ha soterrat íntegrament tot el nucli de contenidors del carrer del Mar, casi a tocar a la N-II, que han sigut tres de rebuig, una d’orgànica i tota la selectiva, que és el verd, el groc i el blau. S’ha fet un nucli complert al carrer Balmes i s’ha fet un soterrament parcial al carrer Moragas, quasi cantonada amb Costa i Fornaguera, on ja hi havia soterrats el rebuig i la orgànica i s’han soterrat els tres de selectiva. Aquesta és l’actuació que s’ha fet fins ara i en queda una de pendent, a dalt de tot del carrer Balmes, de fer la selectiva, que està pendent de resoldre que passa una línia de corrent i Fecsa Endesa primer l’ha de desviar però també es farà aquest soterrament abans d’acabar l’any.

També s’han canviat els tres contenidors situats a la plaça de l’Ajuntament. Sitjà ha avançat que hi ha una planificació important de soterrament de contenidors, en total uns 60. Abans, però, es verifica si el subsòl és adient per acollir-los.

De cara a l’any que ve, l’empresa el que farà, juntament amb l’Ajuntament i els nostres tècnics, és verificar quins llocs poden ser susceptibles de fer nous soterraments i anar seguint amb aquesta programació que ve molt condicionada pel que hi ha en el subsòl. Allò que en diuen els serveis afectats condiciona molt la possibilitat de soterrar o no, perquè per posar un exemple, un lloc que seria susceptible de poder-se fer però és inviable és el carrer Indústria, perquè en el moment de plantejar el soterrament, quan s’han fet cates per comprovar-ho, passen moltíssims serveis afectats que fan impossible foradar per soterrar.

Sitjà ha remarcat que el pressupost dels contenidors l’ha suportat Urbaser, l’empresa que s’encarrega de la neteja a Calella.

No va a càrrec del pressupost municipal directament, sinó va a càrrec del contracte de concessió amb l’empresa que fa la recollida. Ho paguen ells, per entendre’ns fins al conjunt del contracte que era per 12 anys.

Aquests canvis no faran variar el circuit de recollida del camió d’escombraries, ja que s’han substituït contenidors ja existents però no s’han incorporat nous punts de recollida.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al tinent d’Alcaldia de Territori i Obres Públiques, Jordi Sitjà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *