L’Ajuntament incauta la fiança de l’empresa que havia d’executar el projecte d’asfaltats de carrers

Un dels trams del carrer Cervantes on s’ha reparat el paviment

El consistori ha executat l’aval de 5.478 euros dipositat per Asfalts de l’Anoia SL en garantia de les obres. L’empresa va renunciar a l’adjudicació fa gairebé tres setmanes, quan havia entrat a treballar al carrer Cervantes, al·legant que no podia complir amb les condicions tècniques i de personal requerides per a la seva realització. Davant d’això, i actuant per la via d’urgència, es van encarregar la finalització dels treballs a Cervantes a una altra empresa. Van acabar divendres, però la resta de trams de carrers inclosos en el projecte d’asfaltats hauran d’esperar fins el setembre.

L’Ajuntament de Calella haurà de tornar a encomanar els treballs pendents del projecte d’asfaltats de carrers 2017, que compta amb una partida d’inversió global d’aproximadament 150.000 euros.

L’execució dels treballs ha topat amb diversos contratemps relacionats amb l’empresa a qui s’havia adjudicat el projecte, Asfalts de l’Anoia SL. Se’n va postposar l’inici i variar la programació prevista per les dificultats logístiques que va manifestar l’empresa per endagar l’actuació, que contemplava la millora de fins a sis trams de carrers.

Finalment, les obres van començar la setmana de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita als carrers Jovara, la plaça Pompeu Fabra i el carrer Bruguera. La dificultat que ha desencadenat en la renúncia de l’empresa adjudicatària del projecte ha estat el carrer Cervantes, un dels trams on la intervenció era més important. I ho va fer quan ja s’havia començat a aixecar el carrer i hi havia restriccions de trànsit. Davant d’això, el consistori va encarregar i per la via d’urgència la finalització dels treballs de Cervantes a Excavaciones Bermúdez. Aquests van acabar divendres passat.

La resta de trams on es millorarà el paviment, Indústria i Costa i Fornaguera, hauran d’esperar fins al mes de setembre, quan l’Ajuntament pugui adjudicar les obres pendents. Segons fonts municipals, es tracta d’un 40% del conjunt de l’obra. Ho farà, d’acord amb els resultats del concurs públic i de manera correlativa, oferint-lo a les empreses que s’hi van presentar.

Però, a tot això, el consistori ha incautat la fiança que Asfaltats de l’Anoia SL havia presentat com a garantia de les obres. Aquest és un dels mecanismes dels quals es dota l’administració per garantir el compliment dels contractes i les adjudicacions. Són 5.478 euros, que restaran de l’import que liquidi amb l’Ajuntament dels treballs que sí va realitzar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *