L’Ajuntament de Calella rep un segon requeriment de la JEC a cinc dies de les eleccions

rrr

La Junta Electoral Central (JEC) ha requerit a l’Ajuntament de Calella la retirada o el tapament dels rètols indicatius de l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que hi ha col·locats a les dues entrades de la carretera N-II. En una notificació que el consistori va rebre ahir poc abans de les tres de la tarda, l’òrgan estatal també insta la retirada d’estelades o altres símbols que “expressin o promoguin l’adhesió al moviment independentista” que hi puguin haver en edificis públics o col·legis electorals. El tercer requeriment fa referència a altres símbols o banderes ubicats en espais públics. En relació a això, demana al consistori calellenc que informi sobre qui les ha col·locat, com s’han finançat i si es va donar autoritació municipal per a la seva col·locació. El requeriment fixa el termini d’un dia per donar-hi compliment, que s’ha esgotat a primera hora d’aquesta tarda. El tinent d’Alcaldia de Règim Intern, Jordi Sitjà, ha confirmat que per al primer dels requeriments s’ha presentat un recurs que preveu serà respost de forma imminent. De moment però, no hi ha hagut cap resposta.

L’Ajuntament de Calella ha presentat recurs contra el requeriment rebut de la Junta Electoral Central (JEC) dimarts a primera hora de la tarda, en el qual donava un dia de termini al consistori per atendre al compliment de les tres qüestions incloses en un escrit “tipus” i que també haurien rebut altres poblacions adherides a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Segons ha indicat el tinent d’Alcaldia de Règim Intern, Jordi Sitjà, i havent consultat els serveis jurídics de l’Ajuntament i també els de l’AMI, s’ha presentat un escrit de recurs en què s’aclareix que els rètols tenen caràcter permanent i que la seva col·locació -ja fa mesos- no es podria considerar com una acció de campanya electoral. Sitjà ha indicat que s’esperarà a la resolució del recurs, que podria ser imminent, per determinar de quina forma es dóna compliment a l’exigència de l’òrgan estatal. De moment, fins aquest dijous al migdia no es tenia cap resposta.

Pel que fa a l’apartat sobre símbols o indicatius independentistes en edificis públics, el tinent d’Alcaldia recorda que dies enrere ja es va retirar l’únic que hi havia, i que era el del compte enrere del 27S que penjava del balcó de l’Ajuntament Vell.

Així mateix, el consistori calellenc ha enviat un escrit de resposta a la JEC en què demana que concreti a quines banderes i símbols independentistes visibles en espais públics es refereix i sobre els quals demana que s’informi sobre els termes de la seva col·locació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat