L’Ajuntament fa marxa enrere i tanca les dutxes i els rentapeus de les platges

L’Ajuntament de Calella fa marxa enrere i, per tant, queden fora de servei a les platges Gran, Garbí i Roques el servei de dutxes i rentapeus, i només entraran en funcionament quan hi hagi fortes temperatures i bandera vermella. És la primera mesura que ha pres el nou govern municipal conscients de la fase d’excepcionalitat en la qual estem per la sequera. La platja de Calella compta amb 25 dutxes i rentapeus distribuïts de punta a punta de la ciutat. Això sí, s’ha elaborat un protocol d’emergència d’obertura quan la temperatura sigui molt elevada, i també quan onegi la bandera vermella.

El nou regidor responsable de l’àrea de platges, Manel Vicente, ha explicat al programa La Ciutat què és el que ha motivat la decisió, un mes i mig després d’anunciar que l’Ajuntament no tancaria les dutxes aquest estiu.

El que es va determinar en aquell moment de posar aquests rètols ho trobem totalment adient. Però què ha passat? No ha canviat res, simplement el que estem fent ara és garantir l’essència de la decisió de la generalitat. Hem fet un estudi ara del que tenim a la ciutat i del que s’està fent al voltant. Totes les platges de la província de Girona tenen les dutxes tancades i a la província de Barcelona, són comptades amb els dits de la mà que les mantenen obertes. Nosaltres som innovadors posant aquest pla B.

Amb la voluntat de garantir que la platja continuï sent un refugi climàtic al llarg de tot l’estiu, el consistori ha elaborat un protocol, juntament amb Gestaigua, que permetrà reobrir el servei de dutxes quan s’alci la bandera vermella per mala mar. Segons Vicente, es tracta d’un protocol pioner i innovador que equilibra el benestar de les persones i el medi ambient.

En el moment que es decideix, bé sigui per fort onatge o bé sigui per mal estat de l’aigua, i s’hissi la bandera vermella, s’activarà un protocol – en això som innovadors – que què farà? Obrir totes les dutxes de manera que la platja de Calella continuï sent un refugi climàtic. No es tanquen definitivament les dutxes, es tanquen per fer un consum responsable.

Els lavabos públics sí que estaran oberts de 9.00 a les 20.00 h.

De fet Vicente, malgrat que encara no ha estat nomenat oficialment, ja ha començat a treballar en l’ampliació d’usos de la platja durant tot l’any que van anunciar en campanya electoral. Una de les propostes serà demanar a Costes que els permetin mantenir les papereres tot l’any.

Aquesta setmana també ha entrat en funcionament la Unitat de Platges de la Policia de Calella, que s’encarregarà de vetllar per la seguretat, el civisme i la convivència a totes les platges de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *